Nieuws/Vrouw
873773
Vrouw

Wat Zij Vindt

Ik hoop niet dat Maatje Nul mijn dochters waarheid wordt

Mijn beste vriend belde, of hij bij mij thuis de Victoria’s Secret Fashion Show kon komen kijken. Hij voegde er aan toe dat je dat event als gay nou eenmaal niet kunt missen. Ik, niet wars van een stukje latest-lingerie-input, stemde toe. En zo zaten we maandagavond dus onderuitgezakt op de bank, fles wijn en chips binnen handbereik, in afwachting van de parade van strings, beha’s en ander oncomfortabel maar o zo mooi ondergoed.

47 vrouwen, allemaal zo verschrikkelijk dun en afgetraind, dat je er bijna doorheen kon kijken. Nee, ze zagen er niet ongezond uit. Ze waren prachtig opgemaakt, lange haren wapperden hysterisch om hun hoofden en op de rug hadden ze vleugels in alle kleuren, soorten en maten. Maar ze waren zo…dun. Ze waren zo…en nou ben ik geneigd ‘perfect’ te schrijven, maar is dat het wel?

Zeker, ik (met mijn gezonde BMI) teken voor zo’n lijf. Dan zou ik denk ik ook de hele dag met vleugels op mijn rug in een minuscuul setje rondparaderen. Sterker nog: ik denk dat ik zo de straat op zou gaan en de kinderen van school zou halen: ‘Zie mij eens alles in de kleinste maat van Victoria’s Secret passen!’

Want ondanks dat ik weet dat die 47 vrouwen verre van doorsnee zijn, vind ik het toch heel mooi. Maar het is niet perfect. Het kan namelijk niet de bedoeling zijn dat je zo hard traint, jezelf zoveel ontzegt en zo gefixeerd bent op iedere gram vet op je lijf als deze vrouwen. En toen wordt het ons voorgeschoteld en kijken we er met open mond naar.

Mijn dochter van tien wilde het ook zien. Goddank kwam het veel te laat op de avond en vergat ik het op te nemen, want eigenlijk wil ik helemaal niet dat dit haar waarheid wordt. Ik wil niet dat zij denkt dat size zero ideaal is. Ik houd het nog een jaar, misschien twee jaar bij haar weg en dan kan ik alleen maar hopen dat ze op dit gebied gezond verstand heeft en het ook gebruikt. De hoop dat er iets gaat veranderen aan de extreem kleine maten van topmodellen is namelijk ijdel...

Wil je meepraten over Wat Zij Vindt? Dan kan dat áltijd onder de artikelen van onze panelleden. Of tweet met ons mee met #wzv!