Vrouw/VROUW magazine
878251523
VROUW magazine

VROUW Magazine

Verwen je moeder met een Dutch Baby!

Gegarandeerd succes op Moederdag!

Gegarandeerd succes op Moederdag!

Culi-expert Marjolein: „Soms heb ik heimwee naar de zelfgemaakte knutselwerkjes en ontbijtjes op bed die ik op Moederdag van mijn inmiddels volwassen kinderen kreeg. Gelukkig komen ze nog wel gezellig langs voor een brunch of diner. Nadeel is dat ik die nu zelf moet bereiden. Maar ik krijg wel altijd een cadeautje!” Wil jij jouw moeder nou zelf verwennen met lekkernijen, maak dan eens deze Dutch Baby.

Gegarandeerd succes op Moederdag!

Gegarandeerd succes op Moederdag!

Benodigdheden Dutch baby (8 porties)

  • 4 grote eieren
  • 2 el extra fijne kristalsuiker
  • 125 g bloem
  • 240 ml volle melk
  • 2 tl vanille-extract
  • ¼ tl zout
  • 30 g boter
  • 300 g gemengd zomerfruit, bijvoorbeeld frambozen en blauwe bessen
  • Poedersuiker, om te bestrooien
  • Slagroom of vanilleroomijs, voor erbij

Bereidingswijze Dutch Baby

Stap 1

Verwarm de oven voor tot 220 °C. Plaats de lege bakvorm in de oven terwijl je het beslag maakt.

Stap 2

Klop in een grote kom de eieren en suiker 30 seconden tot de suiker is opgelost. Voeg dan de bloem, de melk, de vanille en het zout toe en klop tot een egaal en dun beslag. Laat 20 minuten rusten terwijl de oven wordt voorverwarmd.

Stap 3

Haal de hete vorm uit de oven en voeg de boter toe. Beweeg de vorm wat heen en weer om de hele bodem met de boter te bedekken.

Stap 4

Schenk het beslag in de vorm en verdeel het fruit eroverheen. Bak de Dutch Baby 20 minuten in de oven tot de koek omhooggekomen en goudbruin van kleur is.

Stap 5

Bestrooi met een beetje poedersuiker en serveer warm met een beetje slagroom of vanilleroomijs.

Nog meer inspiriatie nodig om wat lekkers te maken? Probeer deze heerlijke wentelteefjes. Of maak heerlijke banaanwafels!

Dit artikel staat in het nieuwe VROUW Magazine (iedere zaterdag bij De Telegraaf). Als premiumlid kun je het ook (soms al eerder) online lezen.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.