Vrouw/Praat Mee
880258572
Praat Mee

De telefoon van je kind blokkeren als het je negeert: goed idee?

Als ouder kun je er horendol van worden: je stuurt je kind een bericht, maar het antwoordt maar niet. De blauwe vinkjes zijn uitgezet, dus of je kind het gelezen heeft: geen idee. Een belletje heeft ook geen nut, want de telefoon wordt niet opgenomen. Maar de Britse vader Nick Herbert heeft een oplossing bedacht!

Hij ontwikkelde een app (ReplyASAP) die ervoor zorgt dat je kind pas verder kan met zijn telefoon als hij zijn ouders geantwoord heeft. Zolang je kind dat niet doet, blijft zijn of haar telefoon geblokkeerd.

Frustratie

Uiteraard ontwikkelde Herbert de app uit persoonlijke frustratie: hij was het zat dat zijn zoon Ben (inmiddels veertien) nooit reageerde. En dat is ook wel begrijpelijk. Want wie heeft niet een duur mobieltje voor haar kind aangeschaft en betaalt ook nog eens het maandelijkse abonnement? Het minste dat je daarvoor terug wilt is dat je je kind kunt bereiken op een moment dat je dat nodig vindt. Helaas denken vooral pubers daar regelmatig anders over….

Praat mee

Maar is zo’n app dan de oplossing? Of beroof je zo je kind van de vrijheid om af en toe onbereikbaar te zijn? Want hoe vaak is het écht belangrijk om je kind op dat moment te kunnen spreken? We zijn benieuwd naar je mening, dus praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.