884392
Vrouw

VROUW vriendinnen weekend

'Maar hoe zit het met dat ene wijntje..?'

Na het Amsterdamse feestspektakel op de vrijdagavond stond er op zaterdag weer een vol programma te wachten op alle bezoekers van het VROUW vriendinnen weekend. Van breien tot personal training sessies. Van workshops sieraden maken tot wijnproeverijen. Er was letterlijk voor ieder wat wils.

Breien met Marjolein

Je eigen muts breien, is hot en dus togen jong en oud naar de workshop 'Breien en haken' die onder leiding stond van VROUW verslaggeefster én breifanaat Marjolein Hurkmans.

Bikinibroekje

"Geef mij maar een zwart bolletje", roept een deelneemster als er diverse kleuren worden uitgedeeld in de zaal. "Ik haak een bikinibroekje dus dat kleedt dan lekker af." De toon van de workshop is hiermee gezet. De 60 vrouwen in de zaal leren een muts breien of een hoesje voor hun mobiel te haken. Het fanatisme en de concentratie waarmee ze dit doen, is bewonderenswaardig. Breien is serious business!

Marjolein vliegt samen met Sandra van Handig met Draad door de zaal om de vrouwen met naald en draad bij te staan. "Sommigen kunnen nog niet opzetten, dat zijn echte beginners, maar de meeste vrouwen zijn bedreven, dat zie je zo. Net moest ik even laten zien hoe ze keer moesten lossen."

Ontspannen

Het werkt ook heel ontspannend aldus Anita. "Ik ga altijd breien als ik even iets moet laten bezinken. Daarna ben ik altijd rustig en zie ik de dingen weer in een ander perspectief. Het werkt beter dan mediteren. En het is handig, want zo brei ik de leukste sjaals en truien voor mijn gezin."

Als Marjolein vertelt dat ze zich het vorige jaar waagde aan een 'foute kersttrui' met wel 24 verschillende kleuren wol gaat een golf van bewondering door de zaal. ''Ik komt niet verder dan vier à vijf kleuren. Dat vind ik meer dan zat,” zegt een fanatieke breidster lachend.

Squaten en kwaken

Naast de brei- en haakworkshops was er ook genoeg andere sportiviteit te beleven op het terreinvan Center Parcs de Eemhof, zoals de sportworkshop van personal trainer Stefan Merkestein.

Twintig vrouwen deden fanatiek mee: een gezellige, maar (eerlijk is eerlijk) pittige workshop. Merkestein is namelijk niet vies van een geintje, dus gaf hij de deelnemende dames de opdracht tijdens het squaten ook even te kwaken. Een hilarisch tafereel!

Advies van Carlos Lens

Om 13.30 gaan we vol sportieve moed naar de grote tent waar hoofdredacteur Marieke personal trainer Carlos Lens alles gaat vragen over zijn trainingen. En hij doet er heel wat. Om er een paar te noemen: intensity, een les waarbij je traint met je eigen lichaamskrachten, kick fun, waarbij getrapt en geschopt wordt tegen een pop, en tae bo, zoals Carlos het zelf noemt "zinloos geweld in de lucht".

Af en toe volgt Marieke een les bij hem en dat vindt ze behoorlijk zwaar, maar alles voor een strak lichaam. Volgens Carlos is dat voor iedereen mogelijk. "Het maakt niet uit hoe je bent gebouwd, iedereen kan een strak lichaam krijgen dat past bij je figuur."

Carlos is ook personal trainer van een aantal beroemde vrouwen zoals bijvoorbeeld Linda de Mol en actrice Liza Sips. "Waar willen zij nu op trainen?" wordt nieuwsgierig gevraagd. Carlos lacht. "Ook zij willen een strakke buik, billen en een goede conditie. Vaak wordt gedacht dat je een goede conditie krijgt door veel cardio te doen, maar juist krachttraining is erg belangrijk. Ik raad iedereen aan om voor je zelf een redelijk doel te stellen, iets te doen wat je leuk vindt en dan minstens drie keer in de week een uur sporten. Ook voeding is ontzettend belangrijk. Ik ben ervoor om om de drie uur wat te eten: ontbijt-tussendoortje-lunch-tussendoortje-diner-tussendoortje. Van deze eetmomenten mogen er maximaal twee koolhydraten bevatten."

"Maar hoe zit het met dat ene lekkere witte wijntje?" wil Marieke weten. "Wist je dat een wijntje dezelfde hoeveelheid suikers heeft als 8 oliebollen?" zegt Carlos.

Het publiek reageert geschokt. Morgen toch maar even meedoen met zijn sportsessie Fit & Fun mix, want vanavond moeten we toch even nog feesten met een wijntje in de tent met optredens van onder andere Jeroen van der Boom, Gerard Joling en Ruth Jacott!

Nieuwsquiz

Ondertussen was het tijd voor de newsquiz : wie weet alles over en van VROUW. Een zaal vol vrouwen achten hun kennis voldoende om een poging te wagen, want er viel deze keer twee keer een week Center Parcs te winnen. "Is Gordon ooit hoofdredacteur van VROUW geweest?", vroeg quizleidster Marieke ’t Hart.

 

Lichaamsdeel

De zaal werd in tweeën gedeeld door een witte streep. Wie dacht dat het Antwoord A was, moest aan de rechterkant van de witte streep gaan staan en voor antwoord B diende je de linkerkant te kiezen. "Met wie hielden wij onze eerste VROUW café?", "Hoe heet de mannelijke columnist van VROUW?", "Over welk lichaamsdeel lieten we laatst nog in het magazine de mannen aan het woord?" Oei….Een moeilijke. Het gros valt af.  De vragen gaan nog even door totdat er maar eentje overblijft.

 

De eerste gelukkige winnares is de 43-jarige Monique. Ze is dolblij: "Hartstikke leuk. Ik win nooit wat. Dit is de tweede keer dat ik hier ben met mijn vriendinnen. Volgend jaar weer dus."

Wanneer het spel voor de tweede keer wordt gespeeld vallen de meeste vrouwen over deze vraag: "Welk special hebben wij gemaakt, een Heel Holland Baktnummer of een special over André Hazes. Bijna niemand heeft het goed, behalve drie vrouwen waaronder Mildred die dan ook wint als ze nog twee vragen goed beantwoord heeft. De 46-jarige blije vrouw is hier met haar moeder, zus, kinderen en nichtje.  "Mijn moeder trakteert. We zijn hier nu voor de tweede keer, omdat dit de periode is dat mijn vader stierf, doen we elk jaar iets leuks met de hele familie."