Nieuws/Vrouw
886000
Vrouw

Hij betaalt de hypotheek, zij de kleren

Hij betaalt de vaste lasten, zij betaalt de kleren. Een zeer traditioneel uitgavenpatroon tussen mannen en vrouwen is anno 2014 dus nog steeds van toepassing, zo blijkt uit het onderzoek van PanelWizard en ActiePagina.nl onder 1000 Nederlanders.

Vaste lasten

Mannen betalen in een relatie de 'grotere' uitgaven, zoals de huur of hypotheek. Ook nemen zij de vaste lasten en kosten voor vakanties op zich. Daarentegen schaffen vrouwen in een relatie de kleding, beauty- en verzorgingsproducten aan. Niet alleen voor henzelf, maar ook voor de partner.

---Waarom vrouwen beter omgaan met geld---

Verchil man en vrouw

Het hebben van een relatie heeft grote invloed op de bestedingen, maar daarbij is wel een duidelijk verschil waarneembaar tussen mannen en vrouwen. Zo is bij mannen te zien dat de uitgaven aan bijvoorbeeld uit eten gaan, borrelen of vakanties verdubbelen als zij een relatie hebben.

Bij vrouwen is dit verschil veel minder duidelijk, waaruit kan worden opgemaakt dat het uitgavenpatroon van de vrouw minder rigoureus verandert wanneer zij van een single bestaan naar een relatie gaat.

---Ruzie over geld voorspelt scheiding---

Single

Van de mensen in een relatie heeft een derde meer te besteden dan tijdens hun single-bestaan. Toch is een relatie niet altijd zaligmakend als het gaat om geld uitgeven, want bijna een op de tien vindt het vervelend om met de partner rekening te houden als het om zijn of haar uitgavenpatroon gaat.

---Relaties en geld: een goede match?---