Nieuws/Vrouw
886372468
Vrouw

Belinda is een echte krachtpatser: Ik moet vooral véél eten

Er is maar weinig dat deze powervrouw leuker vindt dan sporten. En dan het liefst zo zwaar mogelijk. Letterlijk. Belinda Bekker (31) is een echte krachtpatser! Ze is crossfit-atleet en werd dit jaar tweede bij de Fitste vrouw van Nederland op de CrossFit Open en is personal trainer. Op Instagram deelt ze trainings- en wedstrijdfoto’s.

"In alles wat ik doe, zoek ik het wedstrijdelement op. Ik wil altijd winnen - het is alles of niets. Een rustig potje vriendschappelijk Monopoly spelen zit er dus niet in, tot ergernis van sommige vrienden.

Pijn

Door te sporten kan ik mijn ei kwijt. Ik vind het leuk om mijn grenzen op te zoeken, zowel lichamelijk als fysiek. Het pushen van mijn lichaam geeft me een goed gevoel. Het doet bijna altijd pijn, maar dat hoort erbij. Wie beter wil worden, moet voelen.

Op mijn vijfentwintigste ben ik begonnen met crossfit. Daarvoor zat ik vanaf mijn achtste op turnen, maar dat werd me te gevaarlijk. Ik ben een paar keer met mijn hoofd op de balk gevallen, dat risico wilde ik niet meer nemen.

Stef Nagel

Stef Nagel

App

In de sportschool volgde ik een keer een op crossfit geïnspireerde groepsles, vol afwisseling tussen kracht, conditie en gymnastische oefeningen. Ik ging als een gek tekeer, zo leuk vond ik het. De instructeur raadde me aan om een lesje échte crossfit mee te doen. Ik was meteen verkocht.

Wat begon met drie tot vijf keer per week trainen, is uitgelopen op twee trainingen van 2,5 uur per dag. Mijn coach stelt mijn trainingsschema’s samen. Ik hoef alleen de app te openen om te zien wat ik per dag moet doen. Vaak begin ik met olympisch gewichtheffen, doe ik squats, meerdere oefeningen met gewichten en dan nog iets gymnastisch, zoals oefeningen met ringen.

Strikt dieet

Alleen op donderdag train ik zonder gewichten. Dan ga ik rennen, fietsen, zwemmen of een uur op het roeiapparaat. Zondag is mijn rustdag. Dan zit ik op de bank te gamen of ga ik met vrienden naar een escape room.

Omdat ik zo’n gespierd lichaam heb en altijd met sporten bezig ben, denken mensen dat ik op een strikt dieet ben. Gelukkig is dat niet zo. Wel moet ik vooral véél eten, omdat ik ook veel verbrand. Ik ontbijt met boterhammen met een eitje en pindakaas en lunch met rijst, groenten en iets van vlees. ’s Avonds is hetzelfde als de lunch.

Remmen los

Al die maaltijden kook ik op zondag en bewaar ik in bakjes. In het weekend gooi ik alle remmen los. Dan komen de pizza’s, nacho’s, winegums, fruitsnoepjes en repen chocolade tevoorschijn. Kinder Bueno’s zijn mijn favoriet.

In oktober is er weer een CrossFit Open, de kwalificaties voor de CrossFit games - een soort WK. Ik zou heel graag nummer 1 willen worden, dan ben ik de fitste vrouw van Nederland. En natuurlijk meedoen aan de CrossFit games. Maar eerst nog even doortrainen."

Jij op VROUW.nl

Wil jij je verhaal doen op VROUW.nl?

Stuur dan een berichtje

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.