Nieuws/Vrouw
888104788
Vrouw

Iris moet haar ex maandelijks 2.800 euro betalen

Iris betaalt voor het goede leven van haar ex

Iris betaalt voor het goede leven van haar ex

Iris (53) volgt het nieuws van Mel B. op de voet. Ook Iris moet maandelijks flink betalen aan haar ex: "Helaas behoor ik in Nederland tot die 1% vrouwen die haar ex alimentatie moet betalen."

Iris betaalt voor het goede leven van haar ex

Iris betaalt voor het goede leven van haar ex

"We waren twintig jaar samen, waarvan dertien jaar - op huwelijkse voorwaarden - getrouwd, en hadden geen kinderen. Hij was zzp-er en werkte soms als interieurontwerper/ fotograaf, ik had een hele goede vaste baan, maakte lange dagen en kreeg iedere twee jaar een promotie. Een prima salaris dus."

Vechtscheiding

“Hij had steeds minder zin om te werken en werkte op het laatst al helemaal niet meer, hij deed ook geen enkele poging om een klant binnen te halen leek het wel. De laatste vijf jaar van ons huwelijk was ik al bezig met een scheiding, maar ik wist dat het een vechtscheiding zou worden en daardoor stelde ik iedere keer mijn beslissing uit."

"Toen bleek dat mijn man al drie jaar een vriendin had, was dat voor mij de druppel. Als ik voor mijn werk naar het buitenland was, stond mijn auto bij haar voor de deur. Het sterkte mij in het idee dat ik beter kon scheiden."

Zorgplicht

"Toen ik vertrokken was en de scheiding inzette was het eerste dat hij riep: 'Je hebt wel zorgplicht!'. Ik dacht 'zorgplicht'? Ik kende dat hele begrip niet. Hij wist het heel handig te spelen door te beweren dat hij suïcidaal en arbeidsongeschikt was. Een of andere GGZ-arts had een rapport geschreven waarin stond dat hij voor 100% arbeidsongeschikt was en herziening niet van toepassing was."

"Bij de zitting voor de voorlopige voorziening werd ik veroordeeld tot het betalen van bijna 7.000 euro per maand! Uiteindelijk werd in hoger beroep het bedrag vastgesteld op 5.600. Ik heb daarop een bureau in de arm genomen om een tegenrapport op te stellen. Een rechter is gelukkig meegegaan in het oordeel van dit rapport; het bedrag werd bijgesteld naar 2.800 euro per maand."

Een periode van drie jaar

"Alsnog een hele hoop geld, maar in ieder geval een stuk minder. Ook oordeelde de rechter dat ik 'slechts' voor een periode van drie jaar zou moeten betalen. Daarna zou hij in staat moeten zijn om zijn eigen inkomen te kunnen verdienen."

"Ik werd in de tijd van de rechtszaken heel goed bijgestaan door mijn familie en de Scheidingsplanner. Het gekke is dat ik ook nog een soort van blij ben dat het bedrag lager is geworden en dat ik nog 'maar' anderhalf jaar moet betalen, maar het blijft oneerlijk en onterecht en ik voel me machteloos."

"Zo loopt hij op dure schoenen van Van Bommel en ik op een paar gympen van twee tientjes. Ik kan niet op vakantie en bijna nooit uit(eten). Kleding koop ik in de uitverkoop en dan nog vraag ik me af of ik het wel echt nodig heb."

Golddigger

"Nu weet ik ook hoe Ruud Gullit zich voelt. Het is vervelend als een vrouw een golddigger is, maar een man kan er ook wat van. Kijk naar mijn verhaal of dat van Mel B. Mensen kunnen failliet gaan als de rechter zulke hoge claims gaan honoreren. Het idee dat iemand het recht heeft om op hetzelfde niveau door te leven, vind ik heel gek."

"Er is toch wel het een en ander veranderd in je levensstijl als je gaat scheiden, lijkt me! Het is toch ook een keus om niet meer samen te zijn? Maar goed, ik tel de maanden af. Als ik klaar ben gaat de champagne open!"

Jij op VROUW.nl

Heb jij ook een bijzonder, bizar, verdrietig of vertederend verhaal dat je wilt vertellen?

Dan kan dat hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.