Nieuws/Vrouw
889621020
Vrouw

Verpleegster Geralda: Reactie Rutte is oppervlakkig

Geralda den Ouden

Geralda den Ouden

Geralda den Ouden (37) schreef een brief aan Mark Rutte over de schrijnende zorgsituatie. De brief ging vervolgens viraal. De premier reageerde zelfs op de brief, maar daarvan is de verpleegster niet onder de indruk: "Zijn reactie is zeer oppervlakkig."

Geralda den Ouden

Geralda den Ouden

Premier Mark Rutte zei in RTL Nieuws dat er meer geld komt voor de zorg, maar hoeveel en waar het precies naartoe gaat, kon hij nog niet zeggen. Geralda is teleurgesteld: "Ik zou heel graag een serieus antwoord willen op mijn brief, dit is wel heel oppervlakkig. Ik wil graag weten waar hij het geld aan wil besteden. Als ik hem was zou ik het wel weten."

Viraal

Geralda postte op haar Facebook-pagina onderstaande brief waarin ze pleit voor meer personeel. Zij heeft dagelijks te maken met dementerende ouderen die nog thuis wonen, terwijl ze absoluut niet meer voor zichzelf kunnen zorgen.

Ze zou dan ook graag zien dat het geld gaat naar het opleiden van meer mensen voor de zorg. "Er zijn wel degelijk mensen die graag willen werken in de zorg, maar op de opleidingen is beperkt plek."

Klik hier voor het hele Facebook-bericht

Groot personeelstekort

Haar Facebook-bericht is ondertussen meer dan 33.000 keer gedeeld. De aandacht die haar brief kreeg vindt Geralda indrukwekkend. "Ik krijg reacties vanuit het hele land. Vooral van collega’s, mantelzorgers en hulpbehoevenden. Ze herkennen allemaal de problemen en vertellen mij hun verhaal. De nood is dus echt hoog."

Dat Mark Rutte en Jesse Klaver zouden reageren had ze nooit gedacht. "Ik wilde eigenlijk mijn frustratie van me afschrijven en hoopte dat mensen door mijn brief misschien in de zorg zouden willen werken. Want we hebben een groot personeelstekort."

Spuitbus

De frustraties bij Geralda zijn hoog opgelopen: "Ik werk in de thuiszorg en zie zo vaak uitgehongerde, demente mensen. Echt mensonterend." Een situatie waar Geralda erg van is schrok speelde zich vorige winter af. "Ik ging langs bij een dementerend stel voor medicatie."

"Toen ik binnenkwam stond de man voor de brandende open haard met een spuitbus, die hij er gewoon in wilde gooien. Ik riep meteen dat hij die bus aan mij moest geven. Hij kon zelf niet meer bedenken dat dit een heel erg slecht idee was. Zulke mensen moeten gewoon naar een verpleeghuis, maar staan nog steeds op de wachtlijst. Dit kan zo echt niet langer!"

Jij op VROUW.nl

Wil jij ook je verhaal kwijt?

Dan kan dat hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.