Vrouw/Praat Mee
901543758
Praat Mee

Praat mee

Moet jij van jezelf 10.000 stappen per dag zetten?

Voor veel mensen is het zetten van 10.000 stappen een obsessie geworden. Met name vrouwen zijn gedurende de dag fanatiek aan het kijken naar de tussenstanden op hun horloge, dat schrijft de Daily Mail.

Wie gezond en fit wil blijven moet volgens de WHO dagelijks 10.000 stappen per dag zetten. Het halen van dit dagelijkse stappendoel blijkt echter een verslaving te zijn voor mensen met een fitnesstracker. De stappenteller zit in veel smartphones standaard ingebouwd, maar ook in smartwatches is deze functie niet meer weg te denken.

Volgens onderzoekers van de Harvard Medical School is er echter nooit bewezen dat 10.000 stappen zetten daadwerkelijk gezonder voor je is. Hoe hard commerciële bedrijven als Fitbit dit ook roepen.

Voor vrouwen van 62 jaar en ouder zouden 7500 stappen per dag al meer dan genoeg zijn om het risico op bijvoorbeeld een hartaanval te verkleinen. Het zou vooral helpen om niet de hele dag te blijven zitten.

Praat mee

Hoe zit dat bij jou? Ben jij obsessief bezig met het behalen van 10.000 stappen per dag? Kijk jij dagelijks hoeveel stappen je hebt gezet? Baal je ervan als je een mindere dag hebt? Of maakt het jou niet uit hoeveel stappen je op een dag zet? Laat het ons weten en praat mee via onze Facebook-pagina.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.