Vrouw/Glossy
901997189
Glossy

Angsthaas vs durfal: Ik ben braver dan mijn moeder

Generatieconflict? Anno nu zijn sommige moeders rebelser dan hun dochters! Dit geldt ook voor Dennis Maes (56) en dochter Maira van Meel (25). Dennis is getrouwd, heeft vier kinderen en is vrijwilligster bij het Rode Kruis. Maira is getrouwd, heeft twee kinderen en is klantadviseur bij de overheid.

Maira "Jij zegt altijd 'Doe geen dingen die ik ook niet zo doen. En doe driekwart van wat ik wèl zou doen, ook maar niet'…"

Karaoke

Dennis "Ja, ik ben nogal een wilde. En ik vind dat je bepaalde dingen die ik wel doe maar beter niet kunt doen. Het hele land door liften bijvoorbeeld. Maar andere dingen kan ik je van harte aanbevelen, hoor. Duiken, motorrijden, parachutespringen… Ik wil gewoon geen bucketlist moeten maken als me wat overkomt, ik stort me liever nu al overal in. Als ik een karaokemachine zie staan, vraag ik me niet af óf ik ga zingen, maar welk númmer."

Maira "Nou, volgens mij bedoel je meer 'welk nummer níet'. En je kunt niet eens zingen. De dingen die jij leuk vindt, ik snap er soms niets van… Duiken is toch vies, met al die enge beesten in de zee? Bah. En aan motorrijden moet ik ook niet denken… Ik wil ook echt niet dat mijn zoon bij jou op die motor klimt. Nee, ook niet alleen voor een foto als 'ie stilstaat. Voor je het weet wil hij een rondje achterop en dat wil ik écht niet. Kom op, hij is 4!"

Conservatief

Dennis "Ik vind jou soms zo’n conservatieve moeder. Maar dat zit in je karakter, jij bent veel voorzichtiger dan ik. Dat was vroeger al zo, toen durfde je alleen van de glijbaan als ik je handje vasthield. Dat deed ik dan natuurlijk wel, maar ik dacht weleens 'Is dit er écht een van mij?!'"

Maira "Ik kan me nog herinneren dat je ooit een kermisattractie stil liet zetten omdat ik zo hard zat te krijsen om eruit te mogen… Ik ben inderdaad niet zo’n held."

Blowtje

Dennis "En dat terwijl het mij allemaal niet hard, hoog of snel genoeg kan gaan. Ik krijg een kick van die dingen, wil per se alles geprobeerd hebben en geen ingedutte mama worden. Ik houd van leven in de brouwerij! Met roken ben ik gestopt, maar een goed glas en een blowtje vind ik heerlijk."

Maira "Ik vind dat dus maar niks, dat blowen van jou. Ik moet überhaupt niets van drugs hebben, van het idéé van XTC schijt ik al zeven kleuren. Toch zou het wel makkelijk zijn als ik iets meer was zoals jij, dat ik me niet zo veel van anderen zou aantrekken."

Rekening

Dennis "Stop daar dan gewoon mee!"

Maira "Nee, dat kan ik niet. Ik houd me nou eenmaal bezig met wat goed is voor de mensen om me heen. Jij denkt alleen maar aan wat goed is voor jou. Daarom durf en doe je meer, maar soms vergeet je wel rekening met anderen te houden."

Lezen over andere vrouwen die braver zijn dan hun moeder? Je vindt hun verhalen in de nieuwe VROUW Glossy!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.