Nieuws/Vrouw
90706889
Vrouw

'Had je die plaatsen maar niet bezet moeten houden, aso'

In dit seizoen willen de temperaturen nog weleens oplopen... Deze weken vertellen lezers anoniem over hun zomerzotheid.

Na jarenlang in Nederland te hebben gekampeerd, hadden mijn vriendin en ik eindelijk geld genoeg voor een vakantie in een all-inclusive hotel in Griekenland. We hadden allebei keihard gewerkt en ervoor gespaard, dus hier waren we echt aan toe.

Bezet

Het hotel was net zo luxe als gehoopt. Onze verbazing was dan ook groot toen bleek dat, nadat we lekker hadden uitgeslapen en uitgebreid van het ontbijtbuffet hadden genoten, alle ligbedjes bij het zwembad bezet waren. Ik klaagde bij de bewaking dat er veel te weinig bedden waren, maar hij haalde zijn schouders op.

Noodgedwongen gingen we naar het strand, maar dat bestond uit kiezels. Na de lunch gingen we weer kijken, maar nog steeds was er geen enkel bedje vrij. Dat wil zeggen: er lagen geen mensen op, maar handdoeken. Dit was dus zo’n hotel waar mensen al om zeven uur ’s morgens handdoeken op de bedjes gooiden en vervolgens andere dingen gingen doen.

Feyenoord

De volgende ochtend zetten we de wekker vroeg. En inderdaad: voor het hek stonden tientallen mensen te dringen om naar de bedjes te rennen, er hun spullen te stallen en vervolgens weer in bed te kruipen of naar het ontbijtbuffet te gaan. Lekker asociaal en ik was niet van plan om aan dit gedrag mee te doen. Bovendien hoort uitslapen voor mij ook bij vakantie.

De dag daarna namen we plaats op het grasveld. Op het beste plekje bij het zwembad, half in de schaduw, lagen twee handdoeken met het Feyenoord-embleem. Ik ben een Ajacied, meer hoef ik niet uit te leggen. Toen de eigenaren van de handdoeken na twee uur nog niet waren verschenen, kieperde ik ze in een prullenbak.

Aso!

"Kijk uit", gilde mijn vriendin nog, maar het was te laat: een beer van een vent stampte nijdig op me af. "Blijf met je poten van onze spullen af", schreeuwde hij. "Had je die plaatsen maar niet bezet moeten houden, aso", snauwde ik terug. Voor ik het wist had ik een klap te pakken en rolden we door het gras.

De vechtpartij duurde niet lang, binnen enkele seconden stonden enkele potige bewakers voor onze neus. Ik protesteerde nog, maar ze deden alsof ze mijn Engels niet verstonden. Toen gaf ik een van hen een duw... We mochten kiezen of we het hotel zouden verlaten of dat de politie zou worden gebeld.

De rest van de vakantie hebben we in een goedkoop appartement doorgebracht. Er was niet eens een zwembad. Het duurde heel lang voordat mijn vriendin weer gezellig tegen me deed. En ik heb een nóg grotere hekel aan Feyenoord.”

Dit verhaal lees je in ZOMER, het magazine dat de komende vier weken iedere zaterdag bij De Telegraaf zit.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.