Nieuws/Vrouw
907115056
Vrouw

Vliegen, vluchten missen en celebrity’s: dit zeggen jouw dromen

Hoe vaak zijn we wel niet wakker geworden na een bizarre droom en vroegen we ons af wat in hemelsnaam de betekenis ervan was? Soms lijkt het alsof het totale onzin is, maar meestal zit er toch een betekenis achter die bij onze situatie past.

Dit zijn de vijf meest voorkomende dromen, heb jij ze weleens gehad? Check de uitleg hier!

1. Achtervolgd worden

Een racend hart, het zweet breekt je uit en je bent in volledige paniek. Je kijkt achterom en je ziet ze, de achtervolgers. Wanhopig ren je weg, waarheen weet je niet, allesbehalve hier. Met een schok word je wakker… Waarom heb je zo bizar gedroomd?

Meestal heeft een achtervolging te maken met je onzekerheden die je op dat moment hebt. Bij sommige onzekerheden heb je het idee dat er geen andere mogelijkheid is dan ze te ontwijken.

Ook kan het betekenen dat je een probleem ontwijkt, het belangrijkste is dat je weet wie je achtervolger is. Is het een man, vrouw, dier, of iets onbekends? Dat zijn allemaal hints die jou kunnen helpen om het probleem te ontdekken.

2. Niet geleerd hebben voor een tentamen

Het is je sowieso een keer overkomen in het echte leven, geen tijd of zin gehad om te leren en dan toch maar hopeloos naar de vragen staren. Maar wat als je geen student meer bent en hier toch over droomt?

Het kan zijn dat je de laatste tijd last hebt van weinig zelfvertrouwen, of dat je je niet gewaardeerd voelt. Je kunt ook ergens niet goed genoeg op voorbereid zijn, bijvoorbeeld voor een sollicitatiegesprek. Na deze droom is het goed om even de tijd te nemen en jezelf toe te spreken. Geef je zelfvertrouwen een welverdiende boost!

3. Vliegen Dit is een van de meest voorkomende dromen, iedereen heeft het weleens meegemaakt dat-ie ‛vloog’. Als je geniet van het uitzicht en de vlucht onder controle hebt, kan dit betekenen dat je vanuit een ander perspectief naar een situatie kijkt. Vliegen staat ook voor persoonlijke macht.

Echter, als je het gevoel hebt dat je geen controle hebt, kan het aangeven dat je bang bent voor uitdagingen. Het kan ook zijn dat je vlucht voor problemen waar je nu mee te maken hebt.

4. Een vlucht missen

Rennend over het vliegveld, hopend dat je je vlucht nog gaat redden, maar helaas… Het is te laat. Het is een bekend fenomeen in de dromenwereld.

Het kan betekenen dat je je overweldigd voelt door je werk, of door andere verantwoordelijkheden. Het kan ook betekenen dat je de controle over de tijd verliest. Een voorbeeld hiervan is dat je deadlines begint te missen.

Het is mogelijk dat je een verantwoordelijkheid verwaarloost en deze droom herinnert je er mogelijk aan dat je een belofte moet nakomen.

5. Celebrity’s

Iedereen is wel een keertje Johnny Depp, Julia Roberts of Brad Pitt tegengekomen... in een droom. Dat is niet zo vreemd, ze zijn overal te zien: in films, tv-series, op billboards, posters en ga zo maar door.

Als je over een bekend persoon droomt, staat dit meestal symbool voor een persoonlijke prestatie óf het gebrek daaraan. Het is mogelijk dat je inspiratie zoekt, of een eigenschap waar de betreffende celebrity bekend om staat.

Deze tekst is goedgekeurd door astrologe Nathalie Kriek.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.