Nieuws/Vrouw
910171587
Vrouw

De rode laarsjes van haar zoon

rode laarsjes

rode laarsjes

Hannah keek al er weken naar uit: een weekend zonder de kinderen, heerlijk met twee vriendinnen naar Maastricht. Beetje shoppen en zondag relaxen in een spa. Haar weekendtas stond al klaar, naast de tasjes van haar kinderen.

rode laarsjes

rode laarsjes

Eindelijk zouden de kinderen weer een weekend naar hun vader gaan. Al twee keer was het niet doorgegaan, al twee keer had ze twee verdrietige en teleurgestelde kinderen moeten troosten. Had zij het voor haar ex moeten uitleggen waarom hij weer afbelde een dag van te voren. Te druk. Volgende week, oké?

Stapel op hun vader

De kinderen waren stapel op hun vader. Ze misten hem elke dag. Papa was en bleef hun idool. Zij vond het soms moeilijk om niet tegen de kinderen te mopperen op hun 'Grote Held'. Om niet te snauwen dat die leuke vader al weken lang niet naar hen had geïnformeerd. Nee, ze reageerde blij als dochter dolgelukkig een sms'je van hem liet zien.

En toen zoon trots en hoopvol vertelde dat hij dit weekend misschien wel met papa zou gaan vissen, kocht ze nog snel regenlaarzen met hem. Rode, omdat papa had gezegd dat die echt nodig zijn als je gaat vissen. Hannah deed haar stinkende best om een goede ex te zijn.

Te druk

De kinderen zaten al drie kwartier voor het raam. Eindelijk, daar was hij! Ze sprongen blij op en renden naar de deur. Zoon trok de deur open. "Pap, gaan we vissen dit weekend? Ik heb mijn regenlaarzen mee hoor!" Vader knuffelde dochter en aaide zoon over zijn bol: "We gaan er wat leuks van maken jongens, hup, de auto in!" De kinderen renden weg: "Doei mam!"

"Morgenmiddag breng ik ze vóór het eten terug, oké?" Ze keek naar de knappe man, waarmee ze zo lang samen was geweest. "Je bedoelt zondag, toch? Niet morgen?" vroeg ze. Hij keek schuldbewust: "Nee Hannah, ik breng ze mórgen weer terug. Ik moet zondag weer naar Londen. Te druk..." Zonder verder af te wachten liep hij naar de auto. De kinderen waren al ingestapt.

Vanuit de deuropening zwaaide ze tot ze geen auto meer zag. Onder aan de trap stond haar weekendtas op haar te wachten. Daarnaast de rode laarsjes van haar zoon.

Over 'Advocaat in spagaat'

Deze blog is van Amber (41), alias 'advocaat in spagaat'. Bijna 17 jaar was ze echtscheidingsadvocaat en familierechtmediator. Samen met drie anderen runde ze een kantoor, tot ze niet meer overeind kwam uit de spagaat waarin ze al jaren leefde. Ze nam afscheid van haar werk en alles wat daarbij hoort. Misschien tijdelijk. Misschien niet. Voor VROUW.nl schrijft ze de komende tijd over grappige advocatenavonturen, heftige dossiers en ingewikkelde zaken die ze nooit zal vergeten. Over de advocaat in spagaat die ze jaren was. En soms over andere dingen.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.