910883
Vrouw

Sporttips

De leukste sportapps op een rij

Wie heeft er nog een personal trainer en een sportschool nodig als je gewoon vanuit je eigen woonkamer superfit en strak kan worden? Hoe? Met tal van leuke sportapps en een digitale personal trainer natuurlijk! VROUW zet de leukste sportapps voor je op een rijtje.

1. Dagelijkse trainingen

In deze app staan oefeningen die je gewoon thuis kunt uitvoeren. De voorbeeldvideo's geven een duidelijk beeld hoe de workout gedaan dient te worden.

Het is een simpele app en is makkelijk als je thuis - tussen alle huiselijke taferelen door - toch nog even aan je dagelijkse beweging wilt komen.

2. Human: Move 30 Minutes or More

Een app waarin je bij kunt houden of je genoeg beweging hebt op een dag. Zo houdt deze app al je buitenactiviteiten bij zoals lopen, rennen en fietsen. Wanneer je volgens de app voldoende hebt bewogen, krijg je een pushbericht met de felicitatie dat je de 30 minuten hebt gehaald.

3. 30 Day Ab Challenge

Naast de 'Move 30 minutes or more'-app is er ook de '30 Day Ab Challenge'. De dertig dagen Challenges zijn er in verschillende varianten, zoals de cardio-oefeningen en de biloefeningen. Dit is waar het om draait: elke dag een serie oefeningen, of een bepaald aantal bewegingen erbij en af en toe een rustmoment. Lijkt op het begin misschien een eitje, maar pas vanaf de vijftiende dag wordt de training behoorlijk pittig. 

4. Nike Training Club

Dit is een gratis app van Nike met verschillende soorten workouts. Je kunt je niveau instellen en aan de hand daarvan kiezen welke lichaamsgroep je wilt trainen. De workouts worden uitgebeeld doormiddel van een filmpje en tijdens je oefeningen geeft de app aan wanneer je tijd om is. Heb je het zwaar? Dan loodst de app je door de oefening heen doormiddel van motiverende teksten om toch nog de finish te kunnen halen.

5. FitBooster

Fitbooster is qua lay-out en workouts  te vergelijken met de Nike training club app. Het verschil is echter dat deze app ook een optie heeft voor de ruimte waar je de training wil uitvoeren. Zo kan je kiezen voor thuis, buiten of in de sportschool.

6. Virtua Fitness Home

De ideale app voor een uitgebreide (Nederlandstalige) trainingsprogramma met 3D-instructeurs. De app is geschikt voor zowel ouderen als beginners. Nadeel is alleen wel dat je zonder account niet ver komt en bij veel oefeningen op de betaalmuur stuit.

7. Yoga & Pilates Kristin McGee

Voor de meeste yoga en pilates apps heb je meer aan video's, maar daar vraagt iedereen meestal geld voor. De Amerikaanse Kristin McGee geeft uitleg, met daarbij duidelijke foto's en poses.

Nog meer apps over sporten en gezondheid gezocht?