Vrouw/Praat Mee
915914284
Praat Mee

Laat jij kansen liggen vanwege je kinderen?

Herinner je het moment dat je je baby voor het eerst in je armen hield? Vanaf dat moment was niks meer hetzelfde. Je leven maakte een gigantische wending. Kinderen veranderen je leven. Maar in hoeverre hebben kinderen invloed op de keuzes die je maakt? De kansen die je grijpt?

Het moederschap heeft ook actrice Elise Schaap (35) veranderd. Elise is onder andere bekend van Het Klokhuis, Familie Kruys en speelde Rachel Hazes in de musical Hij gelooft in mij. Ze is succesvol in Nederland, maar zit niet te wachten op een internationale doorbraak. Ze blijft liever thuis… lekker knuffelen met haar tweejarige dochter.

Geen plan B

“Ik vind het fijn dat werk niet meer zo belangrijk is. Niet dat ik fulltime thuis zou willen zitten, ben graag bezig. Maar toen ik net klaar was met de Toneelschool moest ik zoveel doen van mezelf. Zo’n stressvolle periode! Dat heb ik volledig achter me kunnen laten. Klinkt misschien makkelijk uit mijn mond omdat het goed gaat, maar ik heb geen plan B voor als het ophoudt.”

De actrice ziet doorbreken in Amerika niet zitten. ‘’Geweldig dat Katja Herbers dat wel doet en een rol heeft in de serie Westworld. Maar je moet er echt talent voor hebben om à la minute je koffer te pakken, auditie te doen en je te laten onderdompelen. Die ambitie ontbreekt totaal bij mij. Jaren geleden was ik voor een miniserie drie maanden in Italië. Halverwege dacht ik: ik wil eigenlijk wel naar huis. Dat heb ik nogal snel, ik ben erg gehecht aan thuis. En nu ik een kind heb, moet ik er helemaal niet aan denken. Weken van huis zijn – o mijn hemel, nee. Ik wil gewoon genieten van mijn kleine. Zij is het middelpunt voor mij.’’

Romy Treebusch

Romy Treebusch

Praat mee!

Herken jij je in het verhaal van Elise? Zijn je doelen nu je kinderen hebt veranderd? Laat je kansen liggen? In hoeverre hebben jouw kinderen invloed op je carrière? Praat mee!

Benieuwd naar het hele interview met Elise? Hoe haar ouders reageerden toen ze actrice wilde worden? Waarom ze weer terugkwam bij haar vriend Wouter en hoe ze het leuk houden samen? Lees het dit weekend in VROUW Magazine.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.