Vrouw/Seks & Relaties
917075625
Seks & Relaties

Melissa en haar man doen aan partnerruil: Het houdt ons seksleven spannend

In de rubriek Tussen de lakens vertellen vrouwen over hun seksleven. Dit verhaal komt van Melissa (38). Zij en haar man Menno (42) doen aan partnerruil. "We hebben twee bevriende stellen met wie we regelmatig spannende afspraken inplannen. Je moet wel iets doen om je seksleven een beetje spannend te houden, toch?"

Melissa: "Ik hoorde voor het eerst over partnerruil van mijn moeder, gek genoeg. Zij is een halve hippie en altijd al heel open geweest over haar seksleven. Toen ze jong was, was het de normaalste zaak van de wereld om het bed na afloop van een feest met vrienden te delen. Ik vond dat vanaf het begin al een spannend idee. Waarom zou je dat niet kunnen doen met vrienden die je vertrouwt?"

Monogamie

"Menno is net als ik een vrije geest. Hij gelooft ook niet in monogamie, maar een open relatie vinden we allebei te riskant. Als we genieten van seks met een ander, willen we dat we daar allebei bij zijn. Dus niet de een eenzaam op de bank met een Netflix-serie en de ander bij een minnaar of minnares in bed.

We fantaseerden er regelmatig over samen, al sinds het begin van onze relatie, nu vijftien jaar geleden. En niet eens zo heel veel later deed de eerste mogelijkheid zich voor."

Seks met z'n vieren

"Het gebeurde bij vrienden, we hadden een goed feest gehad en bleven als laatsten hangen. Terwijl we met z'n vieren nog wat nakletsten, ontstond er een broeierige sfeer. Menno begon erover, volgens mij. Maar het voelde geen seconde geforceerd aan; voor ik het wist zoende hij met onze vriendin en ik met haar man. We hebben die nacht seks met z'n vieren gehad. Het was echt fantastisch.

Sinds die ene keer doen we zo'n twee, drie keer per jaar met dit stel aan partnerruil. We moeten er tegenwoordig wel het nodige voor regelen, we hebben inmiddels allemaal kinderen en zoiets doe je niet als er ieder moment een kind wakker kan worden, natuurlijk. Maar omdat we zoveel waarde hechten aan dat samenzijn, zetten we alle vier alles op alles om het te laten gebeuren."

Nieuw stel

"Sinds drie jaar hebben we er nog een stel bij waarmee we af en toe van partner ruilen. Zij zijn bij ons in de straat komen wonen en het klikte meteen, ondanks dat ze ruim tien jaar jonger zijn dan wij. Als Inge en Marc bij ons zijn, voel ik me meteen een stuk jeugdiger – heel gek.

We hebben ze in een openhartige bui verteld over ons seksleven en ze waren meteen ontzettend geïnteresseerd. Ze stelden voor eens een keer een avond met z'n vieren te plannen. De manier waarop ze dat vroegen zei ons genoeg…"

Niet bang

"Ik was bloednerveus, die eerste keer met Inge en Marc. Ik weet nog dat ik, voordat ik de deur uitging, nog even snel een glas wijn achterover sloeg. Moed indrinken, noemen ze dat! Maar ook met hen ging het heel natuurlijk. Ik vind het ontzettend opwindend Menno met Inge te zien. En ik genoot van Marcs mooie lijf. We zijn niet bang dat we verliefd worden op die ander. Daarvoor zijn Menno en ik nog veel te gek op elkaar.

Partnerruil houdt ons seksleven spannend. We teren echt op de high die we daarna soms nog wel weken voelen. Het is ook heel spannend om Marc of Inge in de straat tegen te komen. Je geeft elkaar even een knipoog en denkt allebei hetzelfde, om vervolgens heel zakelijk over een datum voor de nieuwe buurtbarbecue te beginnen.

Je relatie moet er tegen kunnen, dat is wel echt zo. Als je jaloers bent aangelegd, kun je partnerruil beter laten. Maar voor Menno en mij is het echt een welkome aanvulling."

Jij op vrouw

Wil jij ook jouw 'tussen de lakens-verhaal' vertellen?

Dat kan hier

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.