Vrouw/Seks & Relaties
922881513
Seks & Relaties

Amelie belandde in bed met een vriendin ‘Mijn man mag dit niet weten’

In de rubriek 'Tussen de Lakens' vertellen vrouwen over hun seksleven. Dit verhaal komt van Amelie (36). Ze is enkele maanden geleden na een avond stappen met een goede vriendin in bed beland en de twee hebben seks gehad. "Ik heb zo het idee dat hier nog wel een vervolg op komt..."

Mooie vrouw

“Vera is een heel mooie vrouw, dat viel mij meteen op toen ik haar leerde kennen tijdens de zwangerschapsyoga. Waar ik me vooral een uitgezakte hoogzwangere koe – met een intens vermoeid gezicht – voelde, was zij nog zo mooi. Ze straalde echt. Ze is zo’n vrouw naar wie alle ogen automatisch worden toe getrokken, als ze ergens binnenkomt.

Feestbeesten

We raakten aan de praat en ze bleek niet alleen prachtig, maar ook gewoon een ontzettend leuk wijf. We hadden zo’n goede klik dat we vriendinnen werden. Ik kan met niemand zo praten en lachen als met Vera.

Ook nu onze kinderen allebei naar de kleuterschool gaan, hebben we nog veel contact. En omdat onze mannen allebei niet van die feestbeesten zijn, gaan we vaak samen uit.

Biseksueel

Ik weet nog goed dat Vera voor de eerste keer vertelde dat ze ook op vrouwen viel, ze is biseksueel. Daar schrok ik wel even van, dat had ik niet achter haar gezocht. Blijkbaar had ik er toch een wat vastgeroest idee over. De vrouwelijke Vera paste niet in dat plaatje, bovendien; ze had een man!

Maar ik vond het ook meteen ontzettend interessant. Wist haar man ervan? En werd ze nog steeds wel eens verliefd op een vrouw? Die avond vertelde ik het thuis tegen Floris, mijn eigen man. Die reageerde wat vreemd. ‘Kijk maar uit, voor je het weet verleid ze je.’

Ik wist niet zo goed wat ik ermee aan moest en liet het onderwerp bij hem rusten. Maar ondertussen spraken Vera en ik er steeds vaker over.

Weekendje weg

Enkele maanden geleden boekten we samen een weekendje weg; we wilden wel eens uitgaan in Maastricht. Ik voelde in aanloop naar ons weekendje een vreemd soort spanning in mijn onderbuik. Achteraf denk ik dat ik allang wist wat er zou gaan gebeuren. Vera maakte namelijk wel eens seksuele toespelingen, waar ik steeds gevoeliger voor werd.

Naakt in bed

Ik kocht een compleet nieuwe outfit voor ons avondje uit én een prachtig setje lingerie. En de nacht voor we gingen, droomde ik over seks met haar. Het was een geweldige avond, alles klopte. Naarmate we meer wijn dronken, durfde ik losser over ‘het’ onderwerp te spreken.

En toen zei ik het ineens, het flapte eruit: ‘Ik heb gedroomd over ons, samen in bed…’ Vera’s ogen begonnen te twinkelen en ze boog haar hoofd naar mij toe. ‘Dan laten we dat vannacht toch waarheid worden?’, fluisterde ze in mijn oor.

Ik kon me vanaf dat moment nergens anders meer op concentreren. Er was geen sprake van verliefdheid, vooral van nieuwsgierigheid. En toen het daadwerkelijk zover was dat we na het stappen naakt naast elkaar onder de lakens kropen, werd ik op geen enkel vlak teleurgesteld. Het was fantastisch.

Zwijgen

Seks met een vrouw is niet te vergelijken met seks met een man. De clichés zijn waar; alles voelt zoveel zachter en een vrouw weet waar en hoe ze je moet aanraken. Eerlijk? Ik heb geen seconde een penis gemist. De volgende ochtend vond ik wel wat ongemakkelijk.

Wat was er gebeurd? Hoe kon ik dit aan Floris verantwoorden? Niet, besloot ik. Dit mocht hij nooit te weten komen. Floris is een schat, maar bepaald niet ruimdenkend. Dat ik seks heb gehad met Vera, zou echt tussen ons in komen te staan. Of hij zou mij mijn vriendschap met Vera verbieden. Nee, zwijgen is in elk opzicht beter.

Vervolg...

Gelukkig konden Vera en ik ook hier meteen goed over praten. Ze relativeerde het. Ze had mijn nieuwsgierigheid geproefd, zei ze, en er van genoten hier een invulling aan te geven. ‘Dit blijft tussen ons. En wie weet gebeurt het nog eens, iedereen heeft wel een geheim,’ zei ze luchtig.

Het heeft onze vriendschap niet veranderd – hoewel er nu wel een extra dimensie aan is toegevoegd natuurlijk. Ik denk ook niet ineens dat ik biseksueel ben. Ik val nog steeds op mannen, maar heb wel heel erg genoten van dit uitstapje. Iets zegt me dat er nog wel een keer een vervolg komt…”

Jij op Vrouw

Wil jij ook jouw ‘Tussen de lakens-verhaal’ vertellen?

Dat kan hier.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.