Vrouw/Seks & Relaties
924156547
Seks & Relaties

Deel 75: 'Net te laat schiet ik wakker'

Het flesje massageolie glijdt uit mijn hand en de olie klotst over het bed. Ik hef mijn arm op en wijs naar de familie: "Wat is dat?" stamel ik. "My little pony’s", antwoordt hij droog. "Je leek er vorige keer wel ok mee, dus ik dacht dat het geen bezwaar was als ik ze zou meenemen."

Ik blijf zitten, mond open, vinger nog steeds wijzend naar de familie op het nachtkastje. Ondertussen gaat mijn blik van pony’s naar het geile lijf van Beer. Waarom heeft alles een prijs? "Babs?" vraagt Beer onzeker "Ja?" "Babs, kun je iets meer zeggen dan 'Ja'? Ben je er ok mee als de pony’s hier ook logeren?"

Mislukte date

Ik schud mezelf wakker uit mijn tranche. "Nee", antwoord ik beslist. "Ik heb geen behoefte aan meekijkende paarden." "Het zijn pony’s". "Ook goed." Ik kijk naar de onschuldige grote pony-ogen met onlogisch lange wimpers en gluur nog een keer naar zijn sixpack. Teleurgesteld schud ik mijn hoofd: "Je moet gaan."

Zodra de deur achter hem dichtvalt bel ik Tanja: "Ik heb honger." "Dan moet je eten", antwoordt ze. "Ik had de perfecte hap, maar voor ik mijn tanden erin kon zetten werd mijn eetlust bedorven." "Waardoor?" "Door een nogal aanwezig bijgerecht." Ze begint te hinniken: "Dat bijgerecht?" "Ja precies. Wat doe jij vanavond?" Vanmiddag een mislukte date gehad en voor vanavond niets gepland."

Zomerexamen

Een uur later zitten we in mijn kroeg, omdat ik ook nog een leerboek moet ophalen. Edith, mijn baas, heeft me ingeschreven voor het examen Sociale Hygiëne. Een papiertje voor horecapersoneel. "Ik schrijf je in voor het zomerexamen", riep ze afgelopen week tegen me. Ik heb braaf geknikt en bedacht me pas later dat ik dus de komende dagen moet gaan leren.

"Vertel over jouw date. Waar ken je hem van?". Tanja grijnst: "Van Tinder natuurlijk. Het klikte meteen. Hij had een leuk verhaal. Goede kop, maar de volgende keer vraag ik om een filmpje." "Hoezo?" "Nou, hij kwam trillend binnen. Pure zenuwen. Dus we bestelden koffie. Ging hij nog harder van trillen. Ondertussen probeerde ik hem gerust te stellen door allerlei blunders van mezelf te vertellen. Sommige blunders waren trouwens van jou, want ik kon er niet genoeg over mezelf verzinnen."

Trillen

"Graag gedaan", antwoord ik. "Hielp dat?". "Nee. Hij bleef trillen en hakkelen. Het was zo ongemakkelijk. Ik heb nog drank geprobeerd maar dat hielp ook niet. En toen ben ik maar gegaan." "Dus je hebt er weer een afgeschreven?". "Ja", knikt ze. "En dat zou jij ook eens wat sneller moeten doen."

Ik wil protesteren, want zo zit ik niet in elkaar, maar Tanja vervolgt: "De ponyman had je veel eerder door kunnen hebben. Dan had je jezelf niet gepijnigd met dat heerlijke lijf waar je nu niet meer aan kan zitten. Ook de Smartlapzanger en de Krent. Oren en ogen open, luisteren naar je gevoel en wed op meerdere paarden." Ik schiet in de lach: "Ja, geen pony’s maar paarden."

Tweede account

's Nachts denk ik na over haar opmerking. Misschien heeft ze gelijk. Misschien moet ik meer potjes op het vuur zetten en doorvragen voor ik iets met ze afspreek. Als test maak ik een tweede Tinderaccount aan onder de naam Pallas met een vage foto van een vrouw die ongeveer op mij lijkt (10 kilo geleden).

Pallas is al snel hot. Dezelfde nacht nog klets ik online met Pan, Arthur en Thijs. Vooral met Pan kan ik het goed vinden. Helaas heeft hij ook een vage foto, dus ik weet niet of hij lekker is.

Verslaving

Het wordt een lange nacht. Ik ben gebroken als de volgende dag mijn moederlijke plicht èn de studie roept. Terwijl de regen en wind tegen de ramen slaat (rotzomer), houd ik de kinderen zoet met telefoon en iPad. Eigenlijk is het best knus. Ter verhoging van het knusse gevoel rol ik mezelf op onder een dekentje op de bank met mijn leerboek.

Ik ben al heel vaak begonnen aan de studie. De eerste hoofdstukken kan ik inmiddels dromen. En dat doe ik ook. Ik dommel in slaap en droom over een examenzaal vol met dates. Ze zitten op alfabetische volgorde en ik moet per date raden of hij een verslaving heeft en zo ja, welke.

Sukkels

Ondertussen hoor ik Anne klagen over berichtjes die binnenkomen en daarmee haar spelletje op mijn telefoon verstoren. Maar zoals wel vaker neemt mijn brein haar opmerkingen vlekkeloos op in mijn droom en droom ik over een Anne die boos door de examenzaal stampt met een telefoon.

"Jij moet schrijven: 'Rot op sukkel'", hoor ik haar tegen Jurre zeggen. "Ja maar…" werpt Jurre tegen…. "Nee nu!" gilt de kleine prinses. En daarvan schiet ik wakker. Net op tijd om te zien hoe het berichtje wordt verstuurd naar 'drie sukkels'.

'DE BARVROUW' OP WHATSAPP

Wil jij direct een seintje via WhatsApp als de nieuwe aflevering van De Barvrouw online staat? Dat kan!

- Sla 06-13651435 op als contact in je telefoon. - Stuur het bericht 'Barvrouw aan' naar ons via WhatsApp als je updates wilt ontvangen over De Barvrouw. - Je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding. - Lees hier meer over de WhatsApp-dienst.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.