Nieuws/Vrouw
934470
Vrouw

Lavendelflensjes met rozenjam en Griekse yoghurt

Moederdag vieren? Dat doen Tooske en Bastiaan het liefst bij restaurant Fleurie in Bloemendaal. En Sem (12), Leentje (7), Fien (6) en Catoo (4) eten natuurlijk gezellig mee. Op het menu: vers, licht, gezond en vooral heel lekker!

Benodigdheden

  • 1,6 dl melk
  • 1,25 dl water
  • 125 g bloem
  • 15 g gesmolten boter
  • 1 tl suiker
  • snufje zout
  • 1 el zonnebloem olie
  • 3 eieren
  • ½ tl lavendel
  • 1 doosje aardbeien
  • 1 potje rozenjam
  • Griekse of Turkse yoghurt

Stappenpenplan

1. Meng alle ingrediënten met een staafmixer of keukenmachine tot een glad beslag. Laat het beslag even rusten.

2. Voeg voorzichtig een klein beetje lavendel toe. Niet te veel, anders smaakt het naar zeep.

3. Bak de flensje (heel dun) op hoog vuur aan beide kanten bruin.

4. Leg de flensjes op een bord, schep op elk flensje een lepel yoghurt en garneer met aardbeien.

 

BEREIDING 20 minuten