Nieuws/Vrouw
934769
Vrouw

Gepofte appels met mascarpone en speculaas

WIE ZOET IS… krijgt speculaas! Nou ja, de kruiden dan, want daarmee valt veel meer te maken dan koek en kruidnoten. Vier Sinterklaas eens met deze heerlijke gerechten.

Benodigdheden

  • 6 mooie appels
  • 110 g mascarpone
  • 60 g speculaaspoeder
  • 25 g speculaaspasta
  • 2 tot 3 vanillestokjes
  • 2 el honing
  • 25 g boter

Stappenplan

1. Snij van elke appel een kapje af. Hol het binnenste van de appels uit met behulp van een meloenbolletjessteker of met een lepeltje. Prik de buitenkant van de appels hier en daar in met de punt van een mes.

2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

3. Meng de mascarpone met het speculaaspoeder en de speculaaspasta en vul er de appels mee.

4. Snij de vanillestokjes in de lengte doormidden. Zet de afgesneden kapjes weer terug op de appels. Steek een vanillestok-staafje in het midden van de kapjes en zet de appels in een ovenschaal. Besprenkel met honing. Doe een klontje boter op elke appel en pof de appels 20 tot 25 minuten in de oven. Schep er wat van het uitgelopen sap over en dien de appels lauw op.

BEREIDING 40 minuten