934866
Vrouw

Recept van Puur groente van vrijdag 4 oktober 2013

Crunchy geroosterde pastinaak met mieriksworteldip

Vegetarisch eten saai en smakeloos? Helemaal niet! Probeer deze creatieve en lekkere creaties maar eens. En ze zijn nog snel klaar ook.

Dit gerecht kun je klaarmaken voor vier personen

Benodigdheden

  • 500 g pastinaak, schoongeboend, tot frieten gesneden
  • 8 el olijfolie of koudgeperste koolzaadolie
  • 50 g semolina (fijngemalen griesmeel)

Voor de mieriksworteldip:

  • 150 ml crème fraîche of yoghurt
  • 1 el mierikswortelsaus
  • zout en zwarte peper

Stappenplan

1. Verwarm de oven voor op 230 ºC/gasstand 8.

2. Kook de pastinaken 8 minuten of tot ze zacht worden in 1 cm kokend water.

3. Schenk vlak voordat de pastinaken gaar zijn de olie in een braadslee en zet in de oven om op te warmen.

4. Laat de pastinaken goed uitlekken en strooi de semolina erover. Zorg dat ze er volledig mee bedekt worden.

5. Leg de pastinaken in de olie en bak ze goudbruin en knapperig. Draai ze na ongeveer 10 minuten om.

6. Maak de dipsaus door de crème fraîche of yoghurt met de mierikswortelsaus te mengen. Voeg peper en zout naar smaak toe.

7. Neem de pastinaken uit oven, dep droog met keukenpapier en leg op een dienschaal of op afzonderlijke borden. Serveer de mieriksworteldip erbij.

BEREIDINGSTIJD: 25 minuten + 15 minuten in de oven

Lekker vega

Alle recepten komen uit 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot (Kosmos Uitgevers, ISBN 978 9021553023). Nu te koop via VROUW.nl/boeken voor € 19,95.