934922
Vrouw

Recept van BROODJE bijzonder van maandag 26 augustus 2013

Tartine met haring & zalmkuit

U kunt er natuurlijk gewoon kaas of hagelslag op doen, maar het is wel zo lekker om eens iets anders op de boterham te doen. Hier vijf smakelijke suggesties…

(voor 4 personen)

  • 4 gezouten gerookte haringfilets, ± 50 g per stuk
  • 2½ dl melk
  • 2½ dl water
  • 3 el gehakte bieslook
  • 3 el gehakte dille
  • 50 g zalmkuit
  • 2 el gehakte bladpeterselie
  • 150 g crème fraîche of zure room
  • 4 plakken roggezuurdesembrood
  • 1 el roze peperkorrels, gemalen

Voor erbij:

  • 1 citroen, in partjes
  • 1 takje dille
  • Leg de haringen een dag van tevoren in een ondiepe kom.
  • Meng de melk en het water en schenk dit over de haring. Dek de kom af met plasticfolie en zet een nacht in de koelkast.
  • Giet de haring de volgende dag af, spoel goed af onder de koude kraan en dep droog. Snij diagonaal in repen van 1½ cm breed en doe in een kleine kom.
  • Meng de bieslook en dille. Voeg de helft van dit mengsel toe aan de haringrepen en schep alles door elkaar.
  • Schep de andere helft door de zalmkuit en schep ook de peterselie erdoor.
  • Verdeel de helft van de crème fraîche over de plakken brood, bedek 2 plakken met het haringmengsel en 2 plakken met de zalmkuit.
  • Strooi de roze peper over de haring en serveer de tartines meteen; garneer met partjes citroen en het takje dille.

BEREIDING 20 minuten + 1 nacht intrekken

BROOD EN BELEG

Alle recepten komen uit Le Pain Quotidien Kookboek (Veltman Uitgevers, ISBN 9789048307821).

Nu te koop via VROUW.nl/ boeken voor € 19,99.

RECEPTEN ALAIN COUMONT & JEAN-PIERRE GABRIEL FOTOGRAFIE CREATIVE COMMUNICATION