934979
Vrouw

Recept van<strong><strong><strong><strong>Kaas in de keuken</strong></strong></strong></strong>van vrijdag 7 juni 2013

Crêpes met mascarpone en hazelnoot-honingcrème

Zo op de boterham of als fondue. Heerlijk. Maar met kaas kan veel meer. Vijf culinaire hoogstandjes met kaas in de hoofdrol.

Ingrediënten:

(voor 12-14 crêpes)

  • 3 eieren
  • 1½ el extra vergine olijfolie
  • 360 ml volle melk, plus extra als nodig
  • 90 g bloem
  • boter voor invetten
  • 340 g mascarpone
  • 120 ml hazelnootcrème of citrusbloesemhoning

 

1. Klop de eieren, olijfolie, melk en bloem tot een glad beslag. Dek af en laat 2 tot 3 uur rusten. Het beslag moet op de bolle kant van een lepel blijven liggen. Voeg evt. wat melk toe.

2. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Vet in met een beetje boter. Giet een dun laagje beslag in de pan en bak een kant in 2 tot 3 minuten goudbruin. Draai de crêpe om en bak de andere kant nog een minuut. Leg de crêpe op een groot bord en bak nog ca 12 crêpes.

3. Verwarm de oven voor op 110 °C.

4. Verdeel de mascarpone over de crêpes, smeer uit en vouw de crêpes in vieren. Leg de gevouwen crêpes op een met bakpapier beklede bakplaat en verwarm 2 tot 3 minuten in de oven.

5. Verwarm de hazelnootcrème of honing. Leg de crêpes op bordjes, schenk de warme crème of honing erover en dien direct op.

BEREIDINGSTIJD 20 minuten + 3 minuten in de oven

 

De kazen die in deze recepten gebruikt zijn, zijn allemaal verkrijgbaar bij de Albert Heijn.

 

Voor kaaskoppen

Alle recepten komen uit Culinair koken met Kaas (Karakter Uitgevers, ISBN 978 9045202471).

Nu te koop via www.vrouw.nl/boeken voor € 29,95