935651
Vrouw

Voorjaarsvreugde gnocchi

Als je van koken en tuinieren houdt moet je bij Alma Huisken zijn. Begin ik nu weer? Ja, want de eerste druk van haar onlangs verschenen meesterwerk “Met Mest en Vork” is nog niet uitverkocht en dat is een Nationale Schande.

Nodig:

600 gr oude aardappels, bloemig

200 gr speltmeel of bloem

3 eieren

100 gram brokkels van oude kaas (liefs brandnetelkaas)

150 gr brandneteltoppen of spinazie

2 tenen knoflook of bosje daslook

4 zongedroogde tomaten, zacht, fijngehakt

Olijfolie

zout

peper

Bereidingswijze:

Als je van koken en tuinieren houdt moet je bij Alma Huisken zijn. Begin ik nu weer? Ja, want de eerste druk van haar onlangs verschenen meesterwerk “Met Mest en Vork” is nog niet uitverkocht en dat is een Nationale Schande. Genieten van haar tuin? Kijk even op www.degroeneluwte.nl, dan zie je wanneer je terecht kan. Ze is rond Hemelvaart een paar keer open. En dan nu uit haar vorige boek “Van het Land” deze aangepaste versie, want ik zie jullie helaas geen brandnetels meer plukken.

Kook aardappels in schil, pel ze en druk ze door een aardappelknijper. Roer er bloem en meel door en de eieren en zout en peper naar smaak. Vorm van het deeg kleine bolletjes en druk in het hart van ieder bolletje een beetje van de oude brokkelkaas. Goed dichtmaken en laat een uurtje, bestrooid met bloem, staan.

Kook brandneteltopjes of spinazie, laat uitlekken en stop in de blender samen met daslook (of de knoflook) de tomaten, en olie tot het een mooie zalvige saus is. Kook de gnocchi in een pan kokend zout water, of bouillon. Als ze boven komen dan zijn ze gaar. Uitscheppen, op een schaal, nog wat geraspte kaas er over, de saus er over en genieten. Ga dat “Met Vork en Mest” nou kopen. Je staat zo voor gek als je dat niet hebt.

Meer recepten op www.etenengenieten.nl