Nieuws/Vrouw
935685
Vrouw

Knoflooksoep

Wanneer je beweert tuinliefhebber te zijn en je hebt het schitterende boek ”Met Mest en Vork” van Alma Huiskens en Doortje Stellwagen nog niet in huis dan ben je een beetje een jokkebrok.

Nodig:

1 eetl fruitige olijfolie

32 ongepelde knoflooktenen, snij alleen de kontjes er af

1 ½ l verse groentebouillon

zeezout

peper

verse geraspte nootmuskaat

3 eidooiers

3 eetl gele olijfolie

Bereidingswijze:

Wanneer je beweert tuinliefhebber te zijn en je hebt het schitterende boek ”Met Mest en Vork” van Alma Huiskens en Doortje Stellwagen nog niet in huis dan ben je een beetje een jokkebrok. Beweer je dat je heel erg van vers eten houdt en zo graag lekker kookt en je hebt ”Met Mest en Vork” nog niet in huis dan heb je ook een lange neus. Ik moet even aandringen, omdat jullie anders zo voor aap staan. Gauw halen dat boek. Uitgeverij Lemniscaat. En genieten. En als Alma een recept ’leent’ dan doet ze het tenminste van een grootheid, dus dit is knoflooksoep van Elizabeth David door de ogen van Alma Huisken.

Verwarm de olie in een stoofpan, doe de tenen erbij, sluit de pan en zet op heel laag vuur. ”Puddingzacht’ moet de knoflook worden. Verwarm de bouillon en druk de knoflookpulp goed uit boven de bouillon. Voeg zout en peper en nootmuskaat naar smaak toe. Klop de eidooiers in een kom luchtig en los met 3 eetl olie. Klop er nog 4 eetlepels bouillon door, om te wennen, zeg maar, voeg toe aan de bouillon, roer direct, draai het vuur ui en laat nog even staan zodat de dooiers garen. Serveer met warme beboterde toast. Zet maar vast aan, Alma, ik kom er aan!

Meer recepten op www.etenengenieten.nl