Nieuws/Vrouw
935689
Vrouw

Geurige zalm

We blijven in de voorjaarssmaken. Dit is een gerecht dat je tafelgenoten tot een diepe buiging zal dwingen.

Nodig:

4 zalmfilet van 130 gr ieder

3 eetl vissaus

2 stengels citroengras, binnenste ragfijn gesneden

2 slalotjes, dun gesneden

1 chilipeper, zonder zaad, in dunne ringetjes

150 gr champignons

100 gr spinazie

½ l kippenbouillon

1 theel suiker

1 eetl limoensap

Zout en peper

Bereidingswijze:

We blijven in de voorjaarssmaken. Dit is een gerecht dat je tafelgenoten tot een diepe buiging zal dwingen. Knielen zullen ze, en je voeten kussen, echt, geloof me.

Haal de zalmfilets door de vissaus en zet even opzij. Snijd de binnenste blaadjes van het citroengras heel fijn. Nu de sjalotjes, chilipeper ragfijn en de champignons in mooie plakjes snijden. Was de spinazie en laat uitlekken. Verwarm de bouillon, en laat het citroengras, de sjalot, de peper en de champignons hierin trekken. Dus niet koken!!!

Bak de zalmfilet op de huid, drie minuten, in wat olie. Draai om en laat nog een minuut aan de andere kant dichtschroeien. Beetje zout, beetje peper. Haal de zalm uit de pan en laat even in zilverfolie staan zodat de warmte zich mooi kan verdelen. Gebruik de hitte om er de spinazie in te slinken. Schep spinazie in ieder bord. Een stuk zalm er op. Breng de bouillon nog even extra op smaak met nog wat vissaus en het limoensap en overgiet hier de zalm mee. Geef er een grote schaal dampende rijst bij. Ok, laat ze nu maar opstaan, die tafelgenoten dan mogen ze naast je zitten. Toch?

Meer recepten op www.etenengenieten.nl