Vrouw/Culinair
936766819
Culinair

Laatste dag van Marjoleins suikerchallenge: Ik heb er niks van gebakken

De Suiker Challenge is ten einde. Marjolein heeft er weinig van gebakken. Maar wat wil je ook als iemand een uitzonderlijk lekker citroentaartje voor je neus zet.

Er is iets vreemds in me gevaren. Ik ben niet meer zo’n vleeseter. Niet dat ik nou meteen de veganistische levensstijl heb geadopteerd; ik bak echt wel eens een biefstukje, of een stukje eendenborst (heerlijk met een honing/thijmsausje).

Maar elke dag een blinde vink of gehaktbal, dat hoeft niet meer zo van me. Barbecueën is dus niet zo heel erg aan me besteed. Want alle mogelijkheden voor groente op het rooster ten spijt, over het algemeen liggen er toch vooral worsten en hamburgers op die kooltjes te sissen.

Echt mannenrestaurant

Dat geeft niks. Het restaurant van Jord Althuizen, Blacksmoke, dat komende week de deuren opent voor het publiek in Rotterdam, is gewoon een echt mannenrestaurant. Zoals je bij een high teafeestje vooral met vrouwen aan tafel zit, zat ik gisterenavond dan ook in een gezelschap van voornamelijk heren.

“Denk je dat vrouwen dit ook kunnen waarderen?”, vroeg organisator Marcus Polman die voor Jord een persetentje had georganiseerd.

Eigen beeld

Eigen beeld

Wildrooster

Ik moest er even over nadenken. Je moet wel gevoel voor humor hebben. Al is het maar om het ‘wildrooster’ te waarderen voor het mannentoilet. “Omdat vrouwen altijd de neiging hebben naar het herentoilet te gaan als er een lange rij voor de dames staat”, legt Jord uit.

“En dan moeten wij ook in de rij. Met het rooster maken we dat onmogelijk. Daar blijven ze in steken met hun hakken.”

Testosteron

Ik kon er wel om lachen. En ik vond de enorme vuren in de keuken adembenemend. Maar de grote lappen vlees waren dus minder aan me besteed. Toch denk ik eerlijk gezegd dat je als vrouw best een keer meegesleept wil worden naar deze enorme eetzaal waar de testosteron van de muren druipt.

Al is het maar om al die ‘echte mannen’ in hun leren schorten aan het werk te zien. En omdat ze er echt te leuke babyrompertjes verkopen. En gelukkig serveren ze er ook vegetarische gerechten en vis. Al voeren die dus niet de hoofdmoot.

Citroentaart

En tenslotte: de citroentaartjes van de dessertkaart zijn waanzinnig lekker. Je kunt me wakker maken voor een goede citroentaart, dus wat kon ik anders dan het opeten? Waarmee we dan de Suiker Challenge afsluiten. Zonder het woord succesvol te gebruiken, want dat is niet echt op z’n plaats.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.