Nieuws/Vrouw
937382693
Vrouw

Doodzieke Sabine (15) geniet van duizenden kaartjes

Het is de laatste wens van de ongeneeslijk zieke Sabine Wortelboer (15): kaarten ontvangen. Een wens, die met 30.000 kaarten binnen een dag, volop in vervulling is gegaan.

Een kleine week geleden liet de tiener via een emotioneel Facebookbericht weten, dat ze niet meer zal genezen van haar zeldzame hersentumor. "Ik ben gestopt met alle medicatie. Het gaat niet meer lukken..."

Laatste wens

Post ontvangen is de allerlaatste wens van Sabine. Een wens die Ellen Gerritsen, die Sabine begeleidt vanuit haar stichting No Guts No Glory (NGNG), begin vorige week kenbaar maakte op social media. Dat haar oproep er uiteindelijk voor heeft gezorgd dat ze overspoeld is met duizenden liefdevolle kaarten had Ellen niet durven dromen.

"De solidariteit die voortkomt uit zo'n oproep is fantastisch. Dat 30.000 mensen uit heel het land, uit alle lagen van de bevolking, in de pen zijn geklommen om de laatste wens van Sabine in vervulling te laten gaan, bezorgt mij kippenvel. Want geloof mij: het is echt niet makkelijk om de juiste woorden te vinden voor een terminaal meisje van 15."

Tranen in de ogen

Ook haar Twitteraccount draaide de afgelopen dagen overuren. "Niet alleen haar oproep werd massaal gedeeld, maar ook hartverwarmende berichten stroomden binnen. Berichten van mensen die Sabine en haar familie een hart onder de riem wilden steken, maar ook mensen die schrijven dat ze meteen een kaart op de post hadden gedaan."

"Er was zelfs een vrouw van in de tachtig die speciaal een Twitteraccount had aangemaakt. Gewoon omdat het verhaal van Sabine haar diep had geraakt en ze mij persoonlijk wilde laten weten dat ze meteen een kaart had geschreven. Dan springen de tranen in mijn ogen. Dat is toch prachtig dat zo'n simpele oproep zoiets teweeg kan brengen?"

Hartverwarmend

"Ik maak voor mijn stichting al járen gebruik van social media, maar zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Prachtig, vind ik het. De tendens op Twitter is écht niet altijd even positief, maar als dan ineens dagenlang de hartverwarmende, liefdevolle berichten je om de oren vliegen, bewijst dat maar weer dat het ook een heel mooi medium kan zijn."

"Een medium waarmee je mensen in contact kunt brengen met elkaar, ze kunt aanzetten om samen iets moois teweeg te brengen. Bijvoorbeeld de laatste wens van een terminaal meisje in vervulling laten gaan. De meesten willen graag iets liefs doen voor een ander. Dat Sabine daar nu volop van mag genieten, verdient ze, meer dan wie dan ook."

Wil je Sabine en haar familie een kaartje sturen, dat kan naar: Dullaertstraat 33, 4561 KA in Hulst.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.