Nieuws/Vrouw
938843852
Vrouw

Jessica viel 10 kilo af met de Lekker in je vel-challenge

Jessica Wiltjer

Jessica Wiltjer

Jessica Wiltjer (33) ging begin dit jaar de Lekker in je vel-challenge aan. Inmiddels is ze zo’n tien kilo afgevallen en voelt ze zich fitter dan ooit. “Het moeilijkste was dat ik geen chocola meer mocht.”

Jessica Wiltjer

Jessica Wiltjer

Jessica wilde al een lange tijd afvallen, maar elke keer mislukte haar dieet. “Het lag aan mijn discipline en aan de diëten die ik volgde.”

Lekker in je vel-challenge

Zo volgde Jessica eerder het paleodieet waarbij je geen granen, peulvruchten, zuivel, zout, geraffineerde suiker of verwerkte oliën mag eten. “Dat was niks voor mij. Toch wilde ik de moed niet opgeven.

Ik ga in de meivakantie naar Ibiza en ik wil er goed uitzien in bikini. Bikinifoto’s zijn vaak enorm confronterend. Ik besloot daarom de challenge van VROUW een kans te geven.” Dit dieet sloot helemaal bij Jessica aan. Haar streefgewicht is 85 kilo, om dit te bereiken moet ze nog twintig kilo afvallen.

Mindset

“Het werkt motiverend om de challenge met anderen te doen. Ik zit in de speciale Facebookgroep van de Lekker in je vel-challenge, waarin mensen elkaar kunnen supporten en motiveren.

Na de challenge ben ik doorgegaan en ik bestelde acht nieuwe Sonja Bakker menu’s. Naast het veranderen van mijn voedingspatroon ben ik ook gaan hardlopen en wandelen.”

Jessica heeft de afgelopen maanden anders leren eten. “Vroeger at ik nooit ontbijt, sloeg ik de lunch vaak over en at ik veel chocola. Ik heb geleerd om tijd voor mezelf te nemen.

Op verjaardagen eet ik gewoon een stukje taart mee, alleen een iets minder grote punt. Met de juiste mindset gaat het vanzelf.”

Kleine doelen

Jessica stelt zichzelf steeds kleine doelen. “Ik neem kleine stapjes. Met grote stappen heb ik sneller het idee dat ik een terugval zou kunnen krijgen.”

Het moeilijkste voor haar was om geen chocola meer te eten. “Ik ben geen snoeperd, maar gek op chocola. Als compromis heb ik rijstwafels met chocola.”

Andere snacks die Jessica graag eet zijn tomaatjes, bleekselderij met hummus en komkommer. “Je leert anders eten, een heel mooie ervaring.”

Eigen foto

Eigen foto

Cheat day

Ondanks dat Jessica wel gewoon een puntje taart mee eet op een verjaardag, heeft ze verder nooit een cheat day. “Dan krijg ik een schuldgevoel. Als ik lekkere trek heb, vraag ik mezelf af of ik écht honger heb. Dat helpt als je wilt gaan snacken.

Ik ben zo blij dat ik nu zoveel meer energie heb en minder moe ben. En dat ik ook geen behoefte heb aan een cheat day of het opeten van een hele reep chocola.”

Terugval

Voor een terugval is ze niet bang. “Ergens, heel ver in mijn achterhoofd, is er een stemmetje dat zegt: ‘als het maar lukt’. Maar ik weet dat het me lukt om die andere twintig kilo eraf te krijgen. Ik heb de knop omgezet.”

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.