939611
Vrouw

Een appeltje voor de ... seks!

Eén appel per dag houdt de dokter weg. Zo luidt het bekende spreekwoord. Maar uit nieuw onderzoek blijkt dat dit ronde stuk fruit nog veel meer in zijn mars heeft. Zo zou het ons vrouwen een beter seksleven bezorgen.

Vrouwen die dagelijks appels eten, hebben een beter seksleven. Dat beweert een nieuwe studie, gepubliceerd in Archives of Gynaecologie en Verloskunde.

Seksleven

Voor het onderzoek werden ruim 730 Italiaanse vrouwen in de leeftijd van 18 tot 43 jaar bestudeerd. Alleen vrouwen met een actief seksleven mochten meedoen aan het onderzoek.

De vrijwilligers werden verdeeld in twee groepen: vrouwen die gemiddeld één tot twee appels per dag nuttigen en vrouwen die een halve tot geen appel eten per dag.

Na de verdeling kregen alle deelneemsters een vragenlijst onder de neus geschoven, waarin werd gevraagd naar het seksleven van de kandidaten.

Actief in de slaapkamer

Aan de hand van de antwoorden ontdekten de onderzoekers dat vrouwen die dagelijks een appel eten beter scoren en actiever zijn in de slaapkamer.

Onderzoekers wijten het goede seksleven aan de polyfenolen en antioxidanten die appels bevatten. Deze stofjes zorgen er voor, net zoals rode wijn en chocola, dat vrouwen sneller opgewonden raken.

Appeltje per dag

De onderzoekers benadrukken wel dat het gaat om een kleine steekproef, dus of het goede seksleven alleen te wijten is aan een appeltje per dag, blijft de vraag. Maar hé, het is in ieder geval het proberen waard, toch?

Geen zin een appel uit de hand? Probeer dan deze lekkere recepten mét appel: