Vrouw/Praat Mee
944352779
Praat Mee

In je uppie op vakantie: Heerlijk of wel héél alleen?

Ben jij weleens alleen op vakantie geweest?

Ben jij weleens alleen op vakantie geweest?

Je hebt zin om naar Parijs te gaan, maar krijgt niemand mee naar de lichtstad. Zou je in je eentje in de trein stappen en langs de Seine flaneren? Of zou jij gaan liggen bakken in een Turks resort? In je eentje? Praat mee!

Ben jij weleens alleen op vakantie geweest?

Ben jij weleens alleen op vakantie geweest?

Zelf ben ik toen ik nog single was en geen kinderen had heel vaak alleen op reis geweest. Ik ben met m’n rugzak naar Polen, Ecuador en Amerika getrokken. Ook single collega's van mij trekken er regelmatig alleen op uit naar spannende oorden als Colombia en Costa Rica. Soms ontmoeten ze daar vriendinnen die een stukje meereizen. Soms niet.

Aansluiting

Mijn ervaring is dat je als solo-reiziger heel snel aansluiting vindt bij anderen. Sneller misschien wel dan wanneer je samen reist. Twee kinderen en een partner verder zou er denk ik een opstand uitbreken als ik aan zou kondigen dat ik alleen op pad zou gaan. Ik denk niet dat het thuisfront het op prijs zou stellen en ik heb er zelf ook minder behoefte aan dan toen ik nog solo door het leven ging.

Opladen

Maar er zijn genoeg mensen die wél alleen op vakantie gaan. 'Ik ben al 3 dagen in een resort in Turkije. In mijn eentje. Tussen de stellen en gezinnen. Ik vind het megaspannend en uitermate stoer van mezelf dat ik alleen op vakantie ben, maar ik had dit zó nodig. Zon, zwembad, boeken, wijntjes en elke dag een massage. Opladen like a pro!', Twittert Rianne.

Praat mee

Soms heb je door omstandigheden even niemand die met je mee op vakantie kan, terwijl je er wel aan toe bent. Ga je dan toch? Ben je weleens alleen op vakantie geweest en wat was jouw ervaring daarmee? Waar ga je dan heen? Heb je tips? En is een citytrip in je eentje anders dan een luiervakantie in een resort? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.