Nieuws/Vrouw
944408554
Vrouw

'Verbied realityseries met kleine kinderen'

Peter Jan Rens en zijn dochter Djelisa

Peter Jan Rens en zijn dochter Djelisa

Het stikt van de realityseries op de Nederlandse televisie. We gluren schaamteloos mee met Barbie en haar zuurstokroze leven, we volgen sinds kort de familie Pos in Chili in Helemaal het einde en vergapen ons vol ongeloof aan het bizarre leven van Peter Jan Rens, zijn ruim veertig jaar jongere vriendin en hun dochtertje. Brengt ons op de vraag 'Al die kleine kinderen op tv; moeten we dat wel willen?'

Peter Jan Rens en zijn dochter Djelisa

Peter Jan Rens en zijn dochter Djelisa

Ze kreeg een ijsje als ontbijt, de kleine Djelisa. Moeder Virginia ging er compleet door uit haar dak en vader Peter Jan keek tevreden de camera in: dit zou scoren, dikke punten voor zijn soap. Het ontging vrijwel niemand, Twitter ontplofte, Youp van 't Hek schreef een harde column over het feit dat Erland Galjaard zulke ellende op de buis durfde te brengen en Wendy nam het uiteraard weer met een scherpe tweet voor haar 'tv-mannetje' op.

Voor eeuwig op jóuw levens-CV

Nederland in rep en roer, iedereen een mening en het onderwerp van getetter, Djelisa, had er niets, maar dan ook niets over te zeggen. Arme meid. Hoe praat je dat later recht bij je vriendje, je schoonouders of je werkgever? Je kan er dan wel niets aan doen dat je ouders dit voor je besloten, maar het staat wel voor eeuwig op jóuw levens-CV!

Hetzelfde geldt voor de twee stuiterballen van de familie Pos, de sterren in de nieuwe RTL4-serie Helemaal het einde. Ook daar vindt heel Nederland wat van. De kinderen zouden teveel suikers en kleurstoffen binnen krijgen. Aan de kwaliteit van de opvoeding wordt sterk getwijfeld en zowel de ouders als de kinderen worden heftig afgekraakt op social media. Hoe blij worden die kinderen daar over tien jaar nog van?

Leven in de schijnwerpers

Nee, dan de kinderen van de Haagse Barbie en Michael. Die hadden vast ook nooit voor zo'n leven in de schijnwerpers gekozen, als ze wat te kiezen hadden. Want we kijken wel massaal, maar vooral omdat het gezin zo'n rariteitenkabinet is natuurlijk.

Er wordt regelmatig gesproken over 'medelijden' of 'opgroeien voor galg en rad'. En dan dus gebaseerd op wat we allemaal te zien krijgen, want het meest normale haalt de uitzending uiteraard niet. We moeten tenslotte toch ergens om kunnen gieren, nietwaar?

Praat mee

Gaat het niet te ver, het tentoonstellen van kinderen op tv omwille van de kijkcijfers? Moeten minderjarigen niet gewoon beschermd worden? Zou er geen verbod moeten komen op kids in realitysoaps? Of vind je het wel kunnen? En zou je zelf je kind er voor uitlenen? Praat mee!

Beeld: RTL Reality 'Doen ze ‘t of doen ze ’t niet?'

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.