Vrouw/Mama
94922885
Mama

Opvoeddilemma

Zo hoeft het Sinterklaasfeest helemaal niet duur te zijn!

Sinterklaasfeest hoeft niet duur te zijn.

Sinterklaasfeest hoeft niet duur te zijn.

Deze week kregen we een mail van Carina. Ze heeft twee dochters (van 6 en 5) en viert Sinterklaas altijd met haar (schoon-)familie. „Mijn man en ik zitten ons elk jaar te verbijten. Wij kopen voor onze kinderen uit principe een kleinigheidje terwijl onze nichtjes en neefjes voor honderden euro’s aan cadeaus krijgen. Toen ze klein waren hadden ze het niet zo door, maar inmiddels kunnen we het aan onze meiden amper meer uitleggen waarom Sinterklaas naar hen toe zo ’krenterig’ is, maar de nichtjes en neefjes door en door verwent. We staan nu bijna op het punt om het feest af te blazen en het alleen met ons eigen gezin te vieren...”

Sinterklaasfeest hoeft niet duur te zijn.

Sinterklaasfeest hoeft niet duur te zijn.

Hoe ik het zelf oploste - inmiddels vier ik het niet meer - was door met de familie een bedrag af te spreken dat per persoon maximaal aan cadeautjes mocht worden uitgegeven. Omgerekend kwam dat neer op ongeveer 15 euro per persoon. Zo waren er nooit scheve ogen. Ieder jaar opnieuw bleken we met dat bedrag prima uit de voeten te kunnen. Helemaal omdat we online goed de prijzen vergeleken.

Speelgoedbeurs

Je kunt ook (vrijwel ongebruikt) speelgoed ruilen. Dat kan vaak via een speelgoedruilbeurs of met vrienden en bekenden. Pakpapiertje om het ’nieuwe’ speelgoed en klaar! Onderschat ook Marktplaats (tip: vul je eigen woonplaats in, scheelt benzinekosten!) en kringloopwinkels niet: die hebben echt vaak nog prima uitziende voorleesboeken en spelletjes.

Glittershampoo

Zelf begin ik vaak al maanden van tevoren te speuren naar leuke cadeautjes: een glittershampoo in de aanbieding, of een stel mooi opgepoetste schoenen van Marktplaats verdwijnen dan alvast in de zak. En ook deze week - Black Friday - kun je veel afgeprijsde cadeautjes scoren (NB: maar let wel op!).

Zo moet het lukken om voor een sympathiek streefbedrag toch wat leuks te vinden. En: het gaat echt niet alleen om de hoeveelheid. Mijn kinderen haakten meestal na een pakje of vijf al af en gingen spelen met de reeds gekregen cadeautjes. De cadeautjes die in de zak achterbleven, legde ik dan met Kerstmis onder de boom!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.