Vrouw/Praat Mee
949598271
Praat Mee

Praat mee

Dit jaar zittenblijven afschaffen of niet?

Een meerderheid van de middelbare scholen laat de regels los die normaal voor leerlingen gelden om over te gaan. Ruim een derde (38%) van de scholen geeft aan dat zittenblijven dit jaar helemaal wordt afgeschaft vanwege de problemen met lesgeven door het coronavirus. Hoe (on)prettig is dat?

Aan de ene kant is het natuurlijk prettig dat leerlingen een jaar niet hoeven te doubleren. Door de coronacrisis hadden leerlingen moeite met leren voor een toets en gingen veel toetsen zelfs überhaupt niet door. Het is prettig dat leerlingen daar niet voor worden ’gestraft’.

Achterstand

Aan de andere kant betekent dit dat een aantal leerlingen zal overgaan zonder daar klaar voor te zijn. Kinderen die al erg achterliepen, hebben nu nóg meer achterstand. Het is dan bijna zielig om ze alsnog in een klas te plaatsen met leerlingen die er wel klaar voor zijn.

Er bestaat dan een grote kans dat ze alsnog blijven zitten volgend jaar óf een enorme inhaalslag zullen moeten maken. Kleine kanttekening: leerlingen die vóór corona al niet op school verschenen, dus de ’extreme gevallen’, zullen wel ’gewoon’ blijven zitten.

Praat mee

Wat vind jij? Moeten álle leerlingen overgaan of moeten leerlingen met slechte cijfers wel ’gewoon’ blijven zitten? Is het aan de leerlingen zelf of aan de school? Praat mee op onze Facebook-pagina!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.