Vrouw/Dagboek van een minnares
951744532
Dagboek van een minnares

Deel 189: Jij bent vást zijn vrouw... Ik ben benieuwd wat Tom je over mij heeft verteld

Met een schuldig gevoel stopte ik mijn telefoon in mijn tas, maar het was al te laat. Frank stond op. “Ik ben er klaar mee. Je mag blij zijn dat ik je niet meteen ontsla.”

Eline legde een hand op zijn arm. “Sorry, maar daar ben ik het niet mee eens. Misschien wil je Laura haar verhaal laten doen. Wat is er met je moeder aan de hand?”

Nog een kans

Ik vertelde wat er was gebeurd. Dat mijn moeder dacht met een droomman te maken te hebben en dat hij er nu vandoor was met haar geld en sieraden.

“En waarom ben je dan nu niet bij haar?”

Met een ruk keek ik op. “Omdat ik moet werken!”

“Zie je? Laura werkt heel hard. Ze is er altijd en nooit ziek. Ik zou me ook enorm druk maken over mijn moeder als dit haar zou overkomen. Ik vind dat we haar nog een kans moeten geven.”

Tevreden

Ze wendde zich tot mij. “Waarom wil je eigenlijk agent worden?”

“Het klinkt een beetje cliché, maar ik ben toe aan een nieuwe uitdaging. Het lijkt me leuk om onze cliënten te begeleiden, om nieuwe talenten te ontdekken en om te kijken hoe we uit iedereen het beste kunnen halen. Ik stootte er nog een heleboel blabla uit en Eline knikte tevreden. Na het gesprek zeiden ze dat ze met elkaar zouden overleggen en het mij zo snel mogelijk zouden laten weten.

Verrast

Dat was hét moment om naar buiten te gaan en mijn moeder te vragen of ze zin had om met Pinksteren bij mij wilden komen logeren. Ik had tenslotte iets goed te maken. Ze reageerde blij verrast. “We gaan leuke dingen doen, mam. Uit eten, naar de film, een museum, lekker shoppen…”.

Ik had er echt zin in. Mijn moeder kwam bijna nooit naar Amsterdam en ik wist zeker dat ze het hartstikke leuk zou vinden.

Kinderwens

Toen herinnerde ik me dat Tom me had geappt. ‘Kunnen we vanavond even bellen? Ik moet met je praten’. Ik zuchtte. Natuurlijk. ‘Om 6 uur, komt dat uit?’

En klokslag 6 uur belde hij. “Laura, ik heb met mijn vrouw gesproken over het feit dat ik iemand anders heb ontmoet die wel een kinderwens heeft. En nu heeft ze aan mij gevraagd of ik haar nog even wat bedenktijd wil geven. Hij slikte. “Ik weet dat het lastig is, maar kun je nog een beetje geduld opbrengen? Ik zou het wel heel fijn vinden om je binnenkort weer te zien.”

Wachten

Ik werd razend. “Nee, Tom. Ik word al drie jaar aan het lijntje gehouden door een getrouwde man. Ik wil nu iemand die voor mij kiest. Ik ga niet op twee kerels zitten wachten. Het spijt me.” En vervolgens hing ik op.

Toen belde ik Mark. “En? Heb je al besloten wat je gaat doen?”

“Ik zit in een hotel, zoals je me hebt aangeraden en ga morgen kijken naar een appartement. Kom je bij me langs?”

De verleiding was groot, heel groot. Maar ook tegen hem zei ik nee. “Je mag me bellen als je van Josien gaat scheiden. Eerder niet.”

Ik voelde me heel stoer nadat ik beide mannen had afgewezen. Ik had ook helemaal geen man nodig. Stel dat ik agent zou worden. Dan zou ik een stuk meer gaan verdienen en een auto van de zaak krijgen. Ik wilde, nee ik moest die baan hebben!

Proeftijd

En tot mijn verrassing kreeg ik hem! Er zat wel een enorme preek van Frank aan vast. “Eline wil je per se een kans geven. Ze zegt dat je veelzijdig, loyaal en een talent op het gebied van social media bent, maar ik vind je eerlijk gezegd ook wel eens lui en erg met jezelf bezig. Bovendien is Mark mijn broer en zit Josien hier in mijn stal. Ik wil je een proeftijd van drie maanden geven, op voorwaarde dat je keihard werkt en dat je ver uit de buurt van Mark en zijn gezin blijft.”

Zomerfeest

“Dat beloof ik, Frank. Het is echt, definitief over tussen Mark en mij. Is het anders een idee dat ik de zaken van Josien ga behartigen?”

“Nee,” zei Frank. “Dat lijkt me helemaal geen goed idee. Je blijft tot 1 juli je huidige werk doen. Ik ga op zoek naar een andere secretaresse, misschien eerst een uitzendkracht. Wat ik je wel nog wil vragen, is om ons grote zomerfeest te organiseren. Er moet vanmiddag al een ‘save the date’ uit.

Ik knikte ijverig. Ik wilde alles voor hem doen. Het liefst zou ik hem omhelzen, maar ik vroeg me af of hij dat zou appreciëren.

“En wanneer mag ik mijn auto uitzoeken?”

“Als je proeftijd voorbij is. Mocht je er voor die tijd één nodig hebben, dan leen je die van Eline of mij maar.”

Opgetogen ging ik aan de slag. En even aarzelde ik, maar toen stuurde ik toch ook maar een ‘save the date’ naar Mark. Frank zou toch wel willen dat hij op het feest kwam?

Sieraden

Drie dagen later was mijn moeder er en gingen we naar een restaurant. Ze had haar dure, gouden horloge om. “Heb je je sieraden weer terug?”

“Ja, dat heeft je zus geregeld. Ik denk dat ze Henk heeft gedreigd dat ze hem helemaal kapot ging maken. Fijn, hoor een advocaat als dochter.”

Dat stak. Mijn moeder schepte altijd op over Frederique, die het in haar ogen veel verder had geschopt dan ik.

Ik vertelde over mijn nieuwe baan, waarbij ik de zaken een beetje overdreef. “Ik ga de belangen behartigen van BN’ers mam. Misschien word ik wel beroemd! Zullen we trouwens nog een fles wijn bestellen?”

Knikkende knieën

De eerste fles wijn was al leeg. Ik vermoedde dat ik het grootste deel voor mijn rekening had genomen. Ik moest trouwens naar de wc. En toen ik opstond, voelde ik de wijn naar mijn hoofd stijgen en mijn knieën knikken. Oeps. Misschien moest ik het wat rustiger aan doen met de drank.

Tom

En toen zag ik ineens een knappe, donkere man met een even beeldschone vrouw aan een tafeltje verderop zitten. Hé! Dat was Tom! En die vrouw was ongetwijfeld zijn echtgenote. Ze keken elkaar verliefd aan. Zó ongelukkig was zijn huwelijk dus ook weer niet.

Ik wankelde naar het tafeltje. “Hé Tom,” zei ik. “Hoe gaat het met jou? En dit is vast je vrouw.” Ik greep haar hand. “Hoi! Ik ben Laura. En ik ben héél benieuwd wat Tom je over mij heeft verteld…”

ALS EERSTE EEN SEINTJE ALS ER EEN NIEUWE AFLEVERING VAN DAGBOEK VAN EEN MINNARES ONLINE STAAT?

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

Zet het nummer 06-13651435 in je contacten

Stuur de tekst ‘dagboek aan’ via WhatsApp naar bovenstaand nummer

NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding

Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!

Afmelden? App ‘dagboek uit’ naar hetzelfde nummer

Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.