Vrouw/Praat Mee
953309466
Praat Mee

Opnieuw docent weggestuurd... Wie moet hier nou een lesje leren?

Met het nekvel-incident waarvan onderwijsassistent Gerrit Keeman het slachtoffer werd, nog vers in het geheugen, is er opnieuw een leerkracht met een rode kaart uit het werkveld gestuurd. Waarom komt het schoolbestuur niet meer voor zijn docenten op?

Het gaat dit keer om een techniekinstructeur die door leerlingen wordt beschuldigd van het beledigen van hun profeet. De instructeur ontkent, dus het is zijn woord tegen hun woord. Helaas kan er bij schoolincidenten geen videoscheidsrechter worden geraadpleegd om direct te checken of er een straf moet worden uitgedeeld en zo ja aan wie? En dus… wordt de leerkracht dan maar geschorst.

Klacht

Maar hoezo, dan? Hoe lullig is dat? Ongeacht wat er precies is gebeurd, trekken de leerlingen wederom aan het langste eind. Docenten kunnen dus blijkbaar zomaar door een schoolbestuur naar huis worden gestuurd als leerlingen om wat voor reden dan ook een klacht indienen, zonder dat eerst wordt gekeken of die klacht terecht is.

Maar is het niet zo dat iemand onschuldig is totdat het tegendeel is bewezen? En zaten we niet met een schrijnend tekort aan leerkrachten? En moeten we niet juist proberen om het voor de klas staan weer aantrekkelijk te maken in de hoop dat er meer mensen weer voor dit, hoewel enigszins onderbetaalde, doch nobele beroep gaan kiezen? Als dit een nieuwe trend wordt, hebben we straks geen docent meer over. En komen er al helemaal geen nieuwe meer bij.

Praat mee

Wat vind jij van het hele gebeuren? Vind jij ook dat schoolbesturen hun leerkrachten meer moeten steunen en koesteren? Of ben jij misschien de ouder van een van de betreffende scholieren? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.