962385
Vrouw

Over prinsen, kikkers en chardonnay | Aflevering 19

Een man met kuiltjes in de wangen

Bibi  trok  nog gauw even haar rok recht en bekeek zichzelf in het raam van de lunchroom waar ze met de onbekende man had afgesproken. ‘Oké’, dacht ze, ‘ik zie er best oké uit. Als je de verknipte pony tenminste buiten beschouwing laat. Of is dit rokje toch te kort. Lijkt het zo niet net of ik ergens op uit ben?’ ‘Dat ben je toch ook’, zei een inwendig stemmetje.

Ze voelde de zenuwen door haar buik gieren. Eigenlijk was het wel fijn dat Ryan voorlopig bij haar logeerde, realiseerde ze zich. Dat had gisterenavond in ieder geval voor wat afleiding gezorgd. Ze hadden samen Bibi’s hele klerenkast aan een grondige inspectie onderworpen. Werd het een jurkje van ‘kijk-mij-frivool-zijn’, of toch een casual spijkerbroek onder het motto ‘ik-heb-mezelf-echt-niet-speciaal-voor-jou-opgedoft-hoor’. Het zwierige rokje dat uiteindelijk de eindstreep haalde, was een duidelijk gevalletje poldermodelcompromis. Sexy genoeg, maar net niet te. En met een degelijk truitje erop.

Buitengewoon riant decolleté

Bibi veegde haar zweterige handpalmen af aan het polkadotmotiefje, slaakte nog één trillerige zucht en duwde toen de deur open. Ze zag hem meteen zitten. In de hoek. Hij las de krant, een beetje onderuit gezakt, maar op het moment dat ze het tafeltje naderde en hij haar opmerkte, ging hij meteen rechtovereind zitten.

“Hoi”, zei hij, “wat leuk dat je bent gekomen. Ik was even bang dat je ervan af zou zien. Ga zitten. Wil je koffie?” ‘God, wat heeft hij mooie ogen’, dacht Bibi. “Hoi terug”, zei ze. Hij lachte. ‘En hij heeft nog kuiltjes in zijn wangen ook’.  Ze probeerde zo gracieus mogelijk te gaan zitten en geen acht te slaan op de serveerster die haar mannelijke klant oneindig veel interessanter leek te vinden dan zijn vrouwelijke gezelschap.

Daar leek het tenminste wel op, gezien het feit dat ze zo diep over hem heen boog dat het uitzicht dat ze hem bood in haar decolleté buitengewoon riant was, terwijl ze tegelijkertijd haar achterwerk bijzonder dominant richting Bibi duwde. Alsof die er niet eens zat.

Zijn-Vriendin-met-hoofdletter-V

"Kan ik nog iets voor je inschenken", fleemde ze tegen de man.  “Graag een kop koffie voor mijn vriendin”, zei hij nonchalant. “O”, zei het meisje nurks terwijl ze zich met zichtbare tegenzin omdraaide naar Bibi. “Wat voor koffie wil je?” Maar Bibi dacht alleen maar: ‘hij noemde me zijn vriendin. Hij noemde me zijn vriendin. Nu al…’ En de vlinders in haar buik fladderden alle kanten op.

Twitter mee over Bibi's avonturen via #bibiswereld

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");