Nieuws/Vrouw
963161020
Vrouw

Gezonde risotto met kabeljauw en kaaskoekjes

Susan heeft het mij weer moeilijk gemaakt deze week, want wat zijn kaaskoekjes zonder parmezaanse kaas?! Natuurlijk zouden we naar de 30+ kaas kunnen gaan, maar eerlijk gezegd haal ik liever wat kcal bij andere ingrediënten weg. Gezond eten is ook keuzes maken! Ik kies in dit gerecht wel voor de parmezaanse kaas maar laat de wijn en klonten boter weg en kies voor een lichter visje.

Ingrediënten

Voor vier personen

  • 250 g risottorijst
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olie
  • 500 ml zelfgemaakte visbouillon van Susan! Of andere bouillon.
  • zwarte peper

Verder nodig:

  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 x 150 gram kabeljauw (vers van de visboer)
  • scheutje clementine olie (via Foodelicious.nl)

Bereidingswijze

  1. Voor de basis van risotto fruit je een ui en knoflook ongeveer vijf minuten aan in een pan. Doe dan de risottorijst erbij en schep goed om zodat het goed bedekt is met de olie.
  2. Doe de bouillon er lepel voor lepel bij. Doe er pas nieuwe bouillon bij, als de vorige soeplepel volledig is opgenomen. Proef na 20-25 minuten of je rijst gaar is. Let op dat de rijst nog wel wat 'bite' heeft.
  3. Breng op smaak met peper (door de bouillon is de rijst al zout, dus dat hoef je niet toe te voegen). Schep om, deksel op de pan en even tien minuten laten staan.
  4. In die tijd bak je de kabeljauw in een hete pan met wat olie. Doe er flink wat peper en zout op. En zorg dat je per kant begint met een hete pan voor een krokant korstje, doe het vuur vervolgens lager om het goed gaar te laten worden.
  5. Voor de kaaskoekjes volg je precies hetzelfde recept als Susan. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hier zes hoopjes geraspte kaas op. Verwarm de oven voor op 180C (hetelucht).
  6. Bak ze nu 6-8 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze gesmolten en goudbruin zijn.
  7. Haal met een spatel voorzichtig van het bakpapier af en laat op een rooster afkoelen en krokant worden.
  8. Op een bord gaat lekker wat van de risotto, daarop het stukje de kabeljauw. Een drupje clementineolie eroverheen én je weet niet wat je proeft! Garneer met de kaaskoekjes. Als dat niet genieten is?!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd