Nieuws/Vrouw
963461487
Vrouw

'Mannen als Trump... Ik krijg er buikpijn van'

Nou, dit was me het weekendje wel. Ik moest even bijkomen van al het verkiezingsgeweld waarin de vrouw nog nooit zo’n grote rol heeft gespeeld. Vrijdag startte lekker met de tapes van een showprogramma waarin Trump zijn ware aard en gedachten over vrouwen liet zien. Het weekend werd afgesloten met het meest nare verkiezingsdebat sinds jaren. Ik had er buikpijn van.

Het gelekte Trumpfilmpje

Twaalf jaar jaar geleden, Trump was toen 59, schepte hij op tegen een reporter over zijn ‘verleidingstactieken’:

I moved on her like a bitch, but I couldn’t get there. And she was married.

I did try and fuck her. She was married.

Just kiss. I don’t even wait. And when you’re a star, they let you do it. You can do anything.

Grab them by the pussy. You can do anything.

Helaas voor hem stond zijn microfoon nog aan.

Kleedkamer praat

Geconfronteerd met zijn eigen sleezy tekst, beschreef hij het dit weekend als locker room talk, oftewel kleedkamerpraat. Onmiddellijk zegden gerenommeerde republikeinen hun steun aan Donald op die zich vervolgens opsloot in zijn Trumptower om zich te bezinnen op een reactie, en zich voor te bereiden op het debat van zondag.

En ja hoor, hij kwam met een troef. Hij was niet trots op wat hij gezegd had, maar het waren slechts woorden. Nee, Bill Clinton had de daad bij het woord gevoegd. En dus had hij de vrouwen die Hillary’s echtgenoot al jarenlang beschuldigen van aanranding en zelfs verkrachting, uitgenodigd.

Medeschuldig

Een uur voor het debat begon, gaf hij een persconferentie met deze vrouwen naast zich. Hillary zou de beschuldigingen altijd onder het tapijt hebben willen vegen en daardoor is ze dus medeschuldig, aldus de aanklagers. Even later zitten de vrouwen op de eerste rij bij het debat.

Zondag om 9 uur stipt zat ik ook op de eerste rij. Voor de televisie. Het tweede debat ging bijna beginnen. Ik vermoedde dat het alleen maar zou gaan over seks, aanranding, verkrachting en vrouwonvriendelijkheid. En mijn buikpijn werd tijdens het debat alleen maar erger.

intimideren

Op Twitter reageerden vrouwen massaal. Het was een en al mansplaining en manterrupting; Trump onderbreekt Hillary consequent, gaat achter haar staan als ze spreekt en probeert de vrouwelijke mediator te intimideren.

Kleedkamerpraat? Hoe kan een man die zo over vrouwen praat, hen in hemelsnaam vertegenwoordigen? Het is taal uit een verkrachtingscultuur. Bovendien is het niet de eerste keer dat Trump in de pers als seksist naar voren komt.

In haar kruis

De Miss universe, andere Missen, vrouwelijke kandidaten van The Apprentice, zijn eerste ex-vrouw Ivanka, Megyn Kelly van Fox News... Dit weekend een vrouw die vertelde dat zijn grote handen all over waren toen hij haar jaren geleden een rondleiding gaf in zijn villa Mar-a-Lago, en hij tijdens een diner waar haar echtgenoot naast zat, onder tafel haar in haar kruis greep. En de berichten blijven maar komen.

Hij heeft bovendien een raar soort obsessie voor zijn oudste dochter Ivanka (34). Sinds haar tienerjaren laat hij het niet na haar in de media hot en sexy te noemen en vertelde zelfs dat hij haar, als ze zijn dochter niet was geweest, het bed in zou trekken.

Op Trump stemmen

Ondertussen kan ik me gewoon niet voorstellen dat je als vrouw op 8 november nog op Donald Trump gaat stemmen. Toch denken er ook nog veel vrouwen in Amerika daar anders over: "Het zijn maar woorden', 'Als hij president wordt, doet hij dit niet meer' , 'Ach, zo praten mannen nu eenmaal in de kleedkamer'... Mijn buikpijn is in ieder geval nog steeds niet over.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.