Nieuws/Vrouw
969950
Vrouw

Over prinsen, kikkers en chardonnay | Aflevering 15

Say no to the dress

"Dus ze is niet zwanger", zei Rick. "Hè, wat jammer. Een jurk in empirestijl zou Ryan zo leuk hebben gestaan. O mijn God, en dat dan de vliezen breken tijdens de huwelijksceremonie. Hoe heerlijk dramatisch!"

 Hij nam nog een flinke slok wijn. "Je gaat hier niet dronken worden hè", siste Bibi die zelf ook nog een slok nam. Zo tussen al dat tule en kant kon ze wel wat hartversterking gebruiken. "Maar heeft ze nou nog steeds contact met die Italiaan?", vroeg Rick. "Of heeft ze zich neergelegd bij haar aanstaande huwelijk met grijze-muis-sebas-er-kan-geen-lachje-af-want-ik-heb-serieuze-zaken-aan-mijn-hoofd?" Bibi zuchtte. "Die Italiaan is nog steeds all over. Ik kan geen gesprek met Ryan voeren of het gaat over die Romeo van haar. Ik word er doodnerveus van."

Plaatje

"Waar word je nerveus van?" vroeg Ryan die net op dat moment het pashokje uitkwam in de meest monsterlijke jurk die Bibi ooit had gezien. Kilometers stof deinde om de heupen van haar vriendin heen en brede roze linten omspanden het lijfje van de jurk waardoor het leek alsof haar toch behoorlijk slanke vriendin vetrollen had op de meest onmogelijke plaatsen.

"Wat vind je van deze jurk", vroeg Ryan, "is het geen plaatje?" Bibi verslikte zich bijna in de chardonnay. "Eh tja", mompelde ze. "Ik weet het eigenlijk niet." Ze durfde Rick niet aan te kijken. "Meid, hij staat je enig", hoorde ze hem vals zeggen. "Ja hè", zei Ryan, "ik denk dat ik hem neem." "Dus je hebt je jurk gevonden", vroeg de verkoopster die kennelijk te vaak naar 'Say yes to the dress' had gekeken.

Miss Piggy

Bibi's hersenen maakte overuren. Hoe ging ze voorkomen dat haar beste vriendin als een wangedrocht naar het altaar wankelde. En dat ook nog met een man waar ze kennelijk niet zo dol op was als Bibi altijd had gedacht. "Nou nee", zei Ryan, "wat dacht u zelf? Dat ik er graag uitzie als Miss Piggy op een slechte dag? Ik wil werkelijk waar nog niet dood worden gevonden in deze jurk."

Het gezicht van de verkoopster werd rood. "Nou", zei ze, "het is anders wel een echte White Specialcreatie hoor. En u vriend hier vind ook dat hij u beeldig staat." Bibi keek voorzichtig naar Rick die minstens zo rood was als de verkoopster. Alleen niet van verontwaardiging, maar omdat hij heel hard zijn lachen probeerde in te houden. Dat lukte niet. Als nel liepen de tranen over zijn wangen en van de weeromstuit kreeg Bibi ook de slappe lach die oversloeg op Ryan. Alleen de verkoopster zag er de humor niet van in.

Baldadig

"Misschien moet u deze jurk dan maar weer eens uittrekken", zei ze afgemeten. "Dadelijk komen er vlekken op. En ik weet niet of we hier iets hebben wat u wel kan bekoren." Hikkend van de lach dook Ryan de paskamer in met de winkeldame op haar hielen. Baldadig trok Rick de sluier van een paspop en gooide die naar Bibi. "Hier", zei hij, "passen kreng." Bibi zette de wolk tule op haar hoofd en keek in de winkelruit naar haar spiegelbeeld. Althans, dat wilde ze doen. In plaats daarvan keek ze recht in het aantrekkelijkste mannengezicht dat ze in tijden had gezien.

Twitter mee over Bibi's avonturen via #bibiswereld

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");