Nieuws/Vrouw
974915298
Vrouw

Lezeres Karen is het zat: Ik kijk niet meer op en loop stug door

Karen Span windt zich op. Over mannen die toeteren. Om kwart voor zeven! In de ochtend! "Vanochtend was het weer zover. Wat is dat toch met mannen (daar ga ik tenminste vanuit, er zitten doorgaans minder vrouwen in grote werkbussen met open laadbak) die per se op die claxon moeten drukken, terwijl ik probeer om een energiek rondje te lopen? Het eerste wat ik denk is 'Oh nee hè, er hangt zeker een stuk wc-papier uit m’n hardloopbroek.' Aannemelijk, maar (deze keer) niet het geval."

Wat is het dan wel? Het ging vast niet om m’n billen, want ik had gewoon een lange broek aan, en geen hotpants waar m’n cellulite mooi in uitkomt. Van m’n blonde haar kun je zelfs van kilometers ver zien dat het toe is aan een verfbeurt en de staat van m’n taille was onzichtbaar in het bloezende-ja-ik-heb-twee-kinderen-jasje (missie geslaagd).

Vriendelijke aanmoediging

Een vriendelijke aanmoediging is het volgens mij ook al niet, want als ik daar met Peter hardloop is er nooit iemand die toetert. Terwijl je dan eigenlijk een dubbele reden zou hebben om 'Hup! Toe maar!' te trompetteren.

Er blijft dus maar één reden over: het gaat deze heren niet om mij. Nee. Natuurlijk niet. Het gaat ze om zichzelf. Iets met ego’s en testosteron dat gevoed moet worden: 'Laat het meiske maar ff goed zien dat ik besta, en wie weet zwaait ze terug, haha!'

Een rondje skeeleren

Gelukkig trap ik daar al een jaar of vijftien niet meer in, want al wie er toetert: ik zwaai nooit meer totdat ik er zeer, zeer zeker van ben dat het een bekende is (kwam ik achter toen ik een jaar of 15 was en ik tijdens een rondje skeeleren niets anders deed dan zwaaien).

Sterker nog, ik kijk ook niet meer op. Ik loop stug door, recht zo die gaat. Je zou kunnen zeggen 'Gun ze dat lolletje en steek gezellig je hand op'. Of 'Wees blij dat er nog naar je getoeterd wordt.' Maar daar heb ik dus helemaal geen zin in, 's morgens om zeven uur. 's Avonds om zeven uur trouwens ook niet.

Domme (nep)blondjes

Als je toch graag wilt laten zien wat je in huis hebt, doe dat dan gewoon een keer tijdens een biertje in de kroeg of zo. Met een goed verhaal, of goeie grap. En ja, die mogen gerust over seks gaan. Of domme (nep)blondjes. Of een combinatie daarvan. Dan ken ik er ook nog wel eentje. Over stoere mannen die toeteren en iets met compenseren.

Jij op VROUW

Wil jij, net als Karen, ook ergens je hart over luchten?

Dan kan dat hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.