Nieuws/Vrouw
975950
Vrouw

Onze feelgood deskundige geeft De peptalk van de week

Door mijn man kom ik niet verder

Je wil graag een stap verder zetten in je leven, maar je voelt je geremd. Stephanie vroeg de hulp van onze feel good expert Lisa Portengen.

Beste Lisa,

Ik wil zo graag een stap zetten in mijn leven en mijn hart gaan volgen. Ik ben al bijna 10 jaar secretaresse maar het past niet meer bij me.

Ik wil mijn creativiteit kwijt kunnen en beginnen met mijn eigen webshop in hippe gehaakte artikelen, dat is mijn grote hobby.

Mijn man wil niet dat ik stop met werken. Hij vind dat ik voor de zekerheid van een vaste baan moet gaan. We hebben er zelfs ruzie over! Wat moet ik doen?

Groet,

Stephanie

 

Hoi Stephanie,

Oh ik kan me voorstellen dat jij je hier niet goed onder voelt. Het is natuurlijk een hele stap om toe te geven dat je iets anders wilt. Dat je een droom hebt! Het liefst kiezen veel mensen voor zekerheid. Maar wat belangrijk is, heeft te maken met jouw hartewensen. Jij hebt een droom en een talent en het is de bedoeling dat je die ontdekt en ontwikkelt.

In het boeddhisme heet dat ook wel 'Dharma’, het doel in jouw leven. Ik heb gelezen hierover dat als jij in lijn leeft met jouw doel in je leven en dat je die aanwendt om andere mensen te helpen, dat je dan in 'flow’ bent. Dat je met de stroom mee zwemt. En dat dingen dan juist lukken!

Of dat deze webshop is, dat weet je nog niet zeker. Dat is nou juist het spannende met ondernemen. Misschien is het een idee om het eens verder te onderzoeken. In jouw vrije tijd kun je workshops gaan volgen, een marktonderzoek (laten) doen, met andere vrouwelijke webshop eigenaren afspreken en een plan schrijven. Hoe zou jij het willen aanpakken?

Verzamel mensen om je heen die met je meedenken en samen het plan ontwikkelen. Kijk eens of je met je vriend kan afspreken om voorlopig 1 dag minder te werken en dat je die tijd in jouw plan stopt. Over 3 maanden, als je plan in een verder stadium is, kun je het nog een keer bespreken.

Ik hoop dat je er in harmonie samen uitkomt. Dat jullie allebei de juiste keuze kunnen maken vanuit Liefde. Het is een bijzondere tijd lieve Stephanie. Soms denk ik wel eens dat het de bedoeling is dat we echt kiezen met ons hart. Echt. Ook als we weerstand tegenkomen.

Dus ik zou jouw mooie droom nog niet loslaten en er liefdevolle tijd in stoppen. Oja, denk eens na… kan je iets anders in je leven niet doen? Geef eens iets op voor jouw droom? Minder vaak met je vriendinnen uit of stoppen met een clubje of iets anders. Maak ruimte vrij in jouw leven voor jouw droom! En dan kan jouw vriend er ook een klein beetje aan wennen alvast.

Liefs,

Lisa

 

Lisa Portengen

is onze feelgood-deskundige en geeft wekelijks een peptalk op verschillende thema's uit het leven en vragen van vrouwen. Gewoon, voor een fijne boost, voor een andere manier van denken of wat tips. 

Meer Lisa op Smart&Sexy

Heb je ook een vraag voor Lisa mail die dan naar vrouwoproep@telegraaf.nl ovv Lisa