977621
Vrouw

Zo mislukt je dieet gegarandeerd

Wil je een paar kilo afvallen? Doe deze dingen dan niet, anders weet je zeker dat jouw dieet mislukt.

1. Gezellig met vriendinnen eten bij die lekkere pizzeria

Hoe gezellig ook, als je echt wilt afvallen, is het niet verstandig om etentjes buiten de deur te plannen. Nodig je vrienden en vriendinnen thuis uit en bereid zelf een gezonde, voedzame maaltijd. Gezellig, goedkoop en gezond!

2. Je partner steunt je niet en eet een zak chips leeg in jouw bijzijn

Tja, zo wordt het wel heel makkelijk om een handje mee te snaaien en uiteindelijk die zak leeg te eten. Licht je partner in over jouw poging tot afvallen en vraag hem jou te steunen. Bied hem gezonde alternatieven zoals zelfgemaakte popcorn zodat jij zonder schuldgevoel kan mee snacken.

---Meer gezonde snacks en tussendoortjes vind je hier!---

3. Je drinkt voor de gezelligheid een wijntje, of twee, mee

Een borrel, verjaardagsfeestje of etentje wordt vaak pas gezellig gevonden met een glas champagne, wijn of bier. In alcohol zitten veel calorieën. Als je echt wil afvallen, kies dan voor een glas ‘minder gezellig’ water of kop thee.

Check hier hoeveel calorieën er in jouw favoriete alcoholische versnapering zitten.

4. Uit beleefdheid neem je toch dat stukje taart

Je bent op een feestje of op bezoek bij een vriendin. Er wordt taart, koek en andere zoetigheid aangeboden. Dan is de verleiding groot om, uit beleefdheid, toch een stuk te nemen. Blijf sterk en vertel dat je liever overslaat omdat je een doel voor ogen hebt.

5. Blijven snoepen terwijl je sport

Sporten is goed voor je en kan je helpen bij het afvallen. Maar als je daarnaast toch die reep chocolade eet ‘omdat je toch hebt gesport’, heeft het sporten weinig effect. Laat sporten een extra motivatie zijn om ongezonde snacks te laten staan. Anders is het zonde van alle inspanning, toch?