977705
Vrouw

Onze feelgood deskundige geeft<em>De peptalk van de week</em>

Help, ik heb niets om aan te trekken!

Wie kent het niet: voor de klerenkast staan en niets hebben om aan te trekken. Althans dat denk je maar... Sem vroeg de hulp van onze feel good expert Lisa Portengen.

Beste Lisa,

Ik heb echt veel te weinig kleren. Door omstandigheden heb ik de afgelopen twee jaar geen nieuwe kleren kunnen kopen. Als ik voor de kast sta weet ik gewoon niet meer wat ik aan moet.

Ik heb nu een nieuwe baan en ik wil zo graag elke dag er weer leuk uit zien en ook wel eens iets anders aan maar dat lukt mij dus niet. Geld om nieuwe kleren te kopen heb ik voorlopig niet. Hoe kan ik me weer goed voelen?

Groetjes, Sem

 

Lieve Sem,

Je zegt het eigenlijk zelf al: 'Hoe kan ik mij weer goed voelen’. Daar gaat het namelijk om, dat jij je goed voelt. Het gaat niet om de kleding die je draagt. Natuurlijk kan een nieuw jurkje jou voor eventjes een heel goed gevoel geven.

Maar uiteindelijk gaat het er om hoe jij over jezelf denkt, of jij lekker in je vel zit en of jij met jouw positieve energie nog veel meer leuks aantrekt. En dan bedoel ik geen kleding aantrekken maar positiviteit 'aantrekken’.

Dat is belangrijk in het leven, dat jij blij bent met jezelf en jouw huidige situatie accepteert. Je bent op de goede weg, je hebt een nieuwe baan, je hebt zin om er leuk uit te zien. Dat is iets moois en positiefs. Dus geniet daar juist van.

Ok, en nu praktisch. Jij hebt misschien niet zo veel kleding in jouw kast hangen, maar misschien de mensen om jou heen wel? Organiseer een leuke kleding ruilparty? Of vraag een paar van je vriendinnen of zij iets hebben wat jij mag lenen of hebben? Ben jij goed in het speuren naar het juiste item uit een berg kleding? Ga naar een leuke 2e hands markt of neem iemand mee die het juiste jurkje er voor jou uittrekt. Koop accessoires, een kleurige sjaal, grote armband of een vintage broche.

Daarmee kan jij jouw outfit net even wat anders geven. Heb je een vriendin die goed is met styling? Vraag haar of zij eens met jou door je kast wil gaan en nieuwe setjes kan maken van wat jij al hebt hangen. En behandel de kleding die je hebt goed.

Strijk je kleding en hang het netjes op. Koop van die lekkere geurzakjes voor tussen je kleren. Hang alles op kleur. Zorg dat je blij bent als jij jouw kast opent. En weet je? Dat blije gevoel dat straal je dan weer uit.

Wear a smile — one size fits all

Liefs,

Lisa

 

Lisa Portengen

is onze feelgood-deskundige en geeft wekelijks een peptalk op verschillende thema's uit het leven en vragen van vrouwen. Gewoon, voor een fijne boost, voor een andere manier van denken of wat tips. 

Meer Lisa op Smart&Sexy

Heb je ook een vraag voor Lisa mail die dan naar vrouwoproep@telegraaf.nl ovv Lisa