Vrouw/Praat Mee
979124963
Praat Mee

Praat mee

Nu twéé dagen staken... Trek jij het nog?

En weer moet je een paar dagen vrij nemen... Het basis- en voortgezet onderwijs staakt volgende week, op donderdag 30 en vrijdag 31 januari. Het is de vierde grote onderwijsstaking op rij sinds de laatste Tweede Kamerverkiezingen. Voor het eerst zijn de scholen twéé dagen achter elkaar gesloten.

De druk wordt opgevoerd: maar liefst twee dagen gaan leraren ’de straat op’ om hun ongenoegen te uiten. Meer dan 2500 scholen doen mee. Er wordt gevraagd om 2,1 miljard euro, waarmee scholen structureel de kwaliteit van het onderwijs omhoog willen schroeven.

Morren

Was de steun onder ouders aanvankelijk breed, nu beginnen steeds meer ouders te morren. Leraren mogen dan twaalf weken vakantie hebben, veel ouders hebben er maximaal vijf weken en bovendien gaan veel BSO’s tot overmaat van ramp die betreffende schooluren niet extra open.

Dat betekent dat je volgende week - in het geval van een vaste baan - je baas weer eens lief moet aankijken. Het goede nieuws is dat sommige musea geen toegang heffen. Als je dan toch vrij neemt kun je misschien wat leuks gaan doen met je kind(eren).

Praat mee

Sta jij (nog) achter de stakende leerkrachten? Staakt de docent van jouw kind(eren) ook? Zo ja, hoe regel jij de opvang? Hoeveel geduld heb jij nog? Vind jij dat de Onderwijsbond het onderste uit de kan wil nu er al een akkoord ligt? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.