Vrouw/Glossy
979597028
Glossy

Charro (38): Een bierbuik laat ik niet toe

Franklin Mauricio (38), alias Charro

Franklin Mauricio (38), alias Charro

Een bierbuik? Dat nooit. Deze man wil strak en fit op het strand verschijnen. Kijk gerust, want dat vindt hij stiekem best leuk.

Franklin Mauricio (38), alias Charro

Franklin Mauricio (38), alias Charro

Franklin Mauricio (38), alias Charro, is getrouwd met Cher (35), heeft drie kinderen (16, 12 en 4), is jongerenwerker, dj en sportinstructeur en sport zes uur per week.

Als puber... "wilde ik mijn broer opvolgen, een Olympisch bokser. Maar mijn andere passie won: muziek. Ik was gefascineerd door dj’s. Sport raakte naar de achtergrond en dat zag je; ik werd superzwaar."

’s Nachts werken... "maakt je niet gezonder. Ik haalde vaak shoarma en een patatje oorlog. Ik was het dikkerdje tussen mijn fanatiek sportende vrienden en dat wilde ik niet. Ik begon weer met kickboksen en mixed martial arts en bokste al snel wedstrijden. Maar toen kreeg ik kinderen. Van 66 kilo zat ik in een mum van tijd op 90 kilo."

Eten... "is belangrijk in mijn leven. Mijn vrouw is Javaans, die geeft mij rustig bami of nasi als ontbijt. Ik eet bewust geen vlees en zo min mogelijk vis, maar geniet er wel echt van. Ik ga geen taartje uit de weg en chocolade is mijn guilty pleasure. Een bierbuik laat ik niet toe, ik wil geen Holle Bolle Harry worden. Mijn vrouw is, net als ik, weleens zwaarder geweest, maar zelfs toen zag ze er sexy uit."

VROUW | Feriet Tunc

VROUW | Feriet Tunc

Ik geef... "vijf à zes uur kickboksles, daar haal ik mijn beweging uit. Als ik merk dat het de verkeerde kant op gaat, leef ik een paar weken heel bewust. Veel trainen, onwijs gezond eten. Maar daarna verval ik weer in mijn normale patroon."

IJdel... "ben ik niet echt, hoewel ik eens per week met mijn zoon een kappersdate heb. Dat is echt een vader-zoon-momentje. Ik sport vooral omdat ik me fit wil voelen, het strakke lijf is een fijne bijkomstigheid. Het mooiste vind ik de verhoudingen van mijn bovenlichaam en mijn benen, die keihard worden als ik train. Met mijn kuiten en tenen ben ik het minst tevreden."

Ouder worden... "vind ik niet eng. Ik leef gewoon mijn leven. Wel ben ik bang voor futloosheid. Het lijkt me verschrikkelijk om geen energie meer te hebben voor de leuke dingen."

Benieuwd naar de andere mannen uit deze reportage? Je vindt ze in de VROUW Glossy opgebiecht special, die nu in de winkel ligt!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.