Vrouw/Praat Mee
98061310
Praat Mee

Ophef over douchefoto vader en ziek zoontje (2)

douchefoto vader ziek zoontje

douchefoto vader ziek zoontje

Er is ophef ontstaan nadat Facebook een foto verwijderde van een vader die met zijn zieke zoon onder de douche zit. De foto (die weliswaar al in november 2014 werd genomen, maar pas deze maand door de moeder werd geplaatst) werd offline gehaald omdat het aanstootgevend zou zijn.

douchefoto vader ziek zoontje

douchefoto vader ziek zoontje

Heather Whitten legde eind 2014 haar man in de douche vast, nadat hun zoontje een salmonellavergiftiging opliep. ''Thomas zat uren met Fox in de douche om zijn koorts zo laag mogelijk te houden", legt de moeder uit. "Om het braaksel en de diarree van hen af te spoelen. Het was een krachtig moment voor ons als ouders. Intuïtief voelden we aan dat dit meer was dan een virus."

Liefdevol

"Toen ik met hen in de douche zat, werd ik overweldigd door het tafereel dat zich voor mij afspeelde'', vervolgt ze. ''Deze man, partner en vader. Hij was geduldig, liefdevol en sterk met onze kleine zoon op zijn schoot. Zijn geruststellende gefluister, dat Fox oké zou zijn en Thomas voor hem zou zorgen, was zo stabiel en eerlijk.''

Naakt

Nadat ze de foto plaatste op Facebook werd ze, tot haar grote schrik, overspoeld met negatieve reacties. ''Het grijpt me hoeveel mensen het verhaal achter de foto over het hoofd zien, die niet verder kijken dan de naakte lichamen."

Heather had volgens hen een grens overschreden. Het zou te intiem zijn en al helemaal niet openbaar gedeeld mogen worden. Ze is het met de kritiek oneens. ''Mijn familie kan dan anders zijn dan die van jou, maar dat betekent niet dat de jouwe goed is en de mijne slecht."

Kritiek

Eerder kreeg een Deense komiek een storm van kritiek over zich heen nadat hij tijdens een show vertelde dat hij onlangs met zijn 2-jarige dochter in bad zat. Heather heeft de foto opnieuw op Facebook gezet. Die foto is nog niet verwijderd.

Wij zijn benieuwd. Wat vind jij? Is het vreemd dat een vader en zoon samen onder de douche zitten? Of moet dat prima kunnen? En horen dit soort foto’s op Facebook? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.