Nieuws/Vrouw
980910139
Vrouw

Victoria Koblenko: 'Lev moest maar thuisblijven'

Drie weken na de bevalling stond Victoria Koblenko alweer op de set. Nu pakt ze het helemaal anders aan dan de meeste vrouwen: "Lev moest maar thuis blijven, terwijl ik ga werken", bekent ze in VIVA.

In het blad vertelt ze: "Omdat de producente zelf ook moeder is, heeft ze de zomerstop van drie weken in de buurt van mijn uitgerekende datum gepland, wat uiteindelijk perfect uitpakte. Na de bevalling mocht ik zelf kiezen of ik ’s ochtends, ’s middags of ’s avonds wilde draaien en of ik Kiy wilde meenemen naar de set of niet, wat ik uiteindelijk niet heb gedaan."

"Ik heb veel gelezen over ­vaderschapsverlof en kwam erachter dat vaders die vanaf de bevalling veel tijd doorbrengen met hun kleine dat ook de rest van hun ­leven blijven doen. Het heeft niet alleen een kortetermijneffect, in de zin dat ze je uit de brand helpen, maar het zet een structurele verandering in de rolverdeling tussen mannen en vrouwen in gang. Een soort herverdeling van de taken."

Wallen onder je ogen

Ben jij ook snel na je bevalling weer gaan werken en vind jij ook dat mannen net zo goed de zorgtaak op zich kunnen nemen? Vind je dat een zwangerschapsverlof van drie maanden veel te krap is en je dus na 12 weken weer met wallen onder je ogen aan de slag gaat? Of vind je het toch wel heel moeilijk om de zorg van je kindje over te dragen, zelfs aan de vader van je kindje? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.