Nieuws/Vrouw
982955264
Vrouw

Terug bij mijn oude liefde 'Wij laten elkaar nooit meer los'

Coby van Frankenhuyzen (52) en René de Groot (52) waren verliefd en toch raakten ze elkaar kwijt. Er volgden andere liefdes maar die ene oude liefde werd nooit vergeten. Sterker nog: die kreeg een tweede kans!

Coby: “Ik was 17 toen ik met vier vriendinnen op een marktje liep. Al snel zagen we vier leuke jongens en ik zei: ‘Ik neem die krullenbol!’ Dat was René. Gelukkig vond hij mij ook de leukste, dus vanaf dat moment hadden we verkering. Maar daarna kregen we een heel ander leven: ik ging studeren, René werkte in de bouw en de horeca. En we waren nog zo jong... Het bloedde dood. Toch dacht ik nog vaak aan hem, ook toen ik getrouwd was met een ander en een gezin kreeg.

Kaartje

Ik was negen maanden gescheiden toen ik naar de film Minoes ging met mijn dochter. Ineens zag ik een bekende krullenbol! Ik liep naar hem toe en vroeg of hij nog wist wie ik was. Hij kreeg direct vlekken in zijn nek, haha! Aan mijn dochter vroeg hij terloops: ‘Zijn jullie maar met zijn tweeën?’ Toen zei zij direct: ‘Ze zijn gescheiden. Mama is binnenkort jarig en ze is dol op kaartjes!’ René stuurde inderdaad een kaart, met een grote bos bloemen. Ik besloot hem uit te nodigen voor een kop koffie, gewoon als ‘kennis’. Ik was nog niet klaar voor een nieuwe man.

Onbaatzuchtig

Ik woonde in een oud boerderijtje met veel brocante en vintage, en René was overweldigd: zo’n huis had hij altijd gewild. Het voelde voor hem meteen als thuis. Ook voor mij voelde het als het ontbrekende puzzelstukje. Samen bekeken we foto’s van vroeger, en daar zat ook een foto bij van mijn schuur: vol spullen die ik in de loop der jaren had verzameld omdat ik altijd een winkel heb gewild. Ik was het alleen nooit begonnen, omdat ik daar tijdens mijn huwelijk nooit de ruimte voor kreeg. Maar René zei direct: ‘Je zou een winkel moeten beginnen!’ en daarna: ‘Weet je wat? Laten we het samen doen!’

Ik smolt helemaal. Wist niet wat me overkwam: deze man wilde onbaatzuchtig naast me staan! De periode daarop trokken we steeds meer naar elkaar toe, maar ik zei wel dat ik geen vaste relatie wilde. Al was ik ondertussen als de dood dat hij een vriendin zou krijgen.

Zo ging het een paar weken door, tot hij tegen me zei: ‘Zeg, als we dan toch een winkel beginnen, kunnen we elkaar net zo goed gelukkig maken.’ Ik begon meteen te huilen. Vanaf dat moment ging het heel snel, ook met onze winkel. Hoe die heet? Oude liefde...”

Vlinders

René: “Cootje heeft nog hetzelfde lieve gezicht als toen ze 17 was. Ik had toen al vlinders in mijn buik, maar we waren nog zo jong en moesten onszelf nog ontdekken. Inmiddels weet ik het zeker: wij laten elkaar nooit meer los!”

Ook Gerke en Roel en Jeannet en Jan Peter kwamen na jaren weer bij elkaar. Benieuwd naar hun verhalen? Je leest ze nu in VROUW magazine: 'In het begin was ik soms nog onzeker. Dan dacht ik: hij kan toch ook gaan flierefluiten? Wat moet hij steeds bij mij, met twee kinderen die niet van hem zijn? Maar het klikte gelukkig ontzettend tussen hen.'

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.