983283
Vrouw

Over prinsen, kikkers en chardonnay | Aflevering 7

Vlinders... Maar voor wie?

‘Ik zeg koffie’, zei Rein terwijl hij achteloos het tafelblad uit de doos trok en het plastic geval terugduwde. ‘Wat jij Bibi. Kom je een eerste bakkie doen bij de nieuwe buren? Laten we je meteen ons optrekje zien.’

Terwijl ze achter de twee jongens aan de trap opliep, vroeg Bibi zich af hoe ze het appartement zouden gaan indelen. Net als zij had mevrouw Van Doorn één zitkamer met een open keukentje, een behoorlijk grote gangkast en één slaapkamer.

Zou een van de twee in de huiskamer gaan slapen. Ook sneu, werd je iedere keer wakker als de ander dronken thuis kwam. Of zouden ze van de gangkast een tweede slaapkamer maken. Helemaal treurig. Nou ja, er kon er ook altijd een bij haar komen slapen natuurlijk. Fout, fout, fout.

Zolang ze niet kon beslissen welke van de twee nou het aantrekkelijkst was, kon ze er maar beter niet over nadenken om er een in haar bed uit te nodigen. En trouwens over uitnodigen gesproken; misschien moest ze haar vriendinnen vanavond even op een wijntje vragen. Zoveel moois kun je als meisje niet voor jezelf houden. Dat is niet eerlijk. Hoewel, waarom eigenlijk niet?

Rick zette de doos met de megagrote plastic pony op de grond naast de deur. ‘Zo’, zei hij terwijl hij het beest dat bij nader inzien een monsterlijk lelijk hobbelpaard was uit het karton trok.

‘En waar zetten we jouw neer?’ ‘In de gangkast’, riep Rein die alvast koffie deed in een nogal duur uitziende espressomachine. ‘We halen hem er wel uit als Julie komt’. ‘Julie is mijn dochtertje’, gaf Rick antwoord op de ongestelde vraag. ‘Ik heb een co-ouderschap. Ze komt om de week logeren’. Dus die moet er ook nog bij, dacht Bibi die qua beginnende vlinders meteen weer overstapte op de kennelijk kindloze Rein.

Toch gemakkelijker, een vriend die niet tijdens een romantisch etentje zijn horloge in de gaten moest houden omdat de oppas naar huis moest. En toen kreeg ze plotseling zo’n visioen: zij en Rick met een snoezig blond meisje met een wilde bos krullen naar Artis… Een meisje dat haar schoenen aan zou trekken en wankelend met roze wangen van opwinding door haar huis stuntelde. Bibi kreeg het er warm van. Net een romcom. ‘Is de koffie al klaar’, vroeg ze.

Twitter mee over Bibi's avonturen via #bibiswereld

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");